Nederland houdt van festivals en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van festivals in de lente en de zomer. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

Het is weer zover! De temperaturen stijgen en daarmee kunnen we elke week weer rekenen op een aantal toffe festivals. Niet geheel zonder risico op een drupje hier en daar maken we ons op voor een drukke zomer. De festivalkoorts slaat aan!

Een nieuwe maand, een nieuwe lading festivals. De agenda van juni staat bomvol toffe festivals. Deze week gaan we van Amsterdam naar Nijmegen via Hulst in Zeeland, van hardrock met burgers tot bier op de Delftse campus. Met o.a. Vestrock, Fortarock, Amsterdam Open Air en Eindhoven Psych Lab.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Vestrock - 5, 6 en 7 juni, Hulst

Tegen de Belgische grens ligt het plaatsje Hulst waar dit weekend de zesde editie van Vestrock zal plaatsvinden. Ook voor de jongere festivalbezoekers met de zondag als Vestrock Junior. Met namen als Anouk, Navarone, Dotan en Don Diablo.

Meer informatie Vestrock Festival

Amsterdam Open Air - 6 en 7 juni, Amsterdam

Met grote namen als Typhoon en minder bekende namen als The Mole wil Amsterdam Open Air een afspiegeling zijn van het Amsterdamse nachtleven. Wat de missie ook is, Amsterdam heeft er een fijn festival bij!

Meer informatie Amsterdam Open Air

Eindhoven Psych Lab - 5 en 6 juni, Eindhoven

In samenwerking met het Liverpool Psych Fest organiseert de Effenaar voor de tweede keer een Eindhoven Pysch Lab. Met acts als Jacco Gardner, PAUW, Moon Duo en Earth presenteert het festival de top van de psychedelische muziek.

Meer informatie Eindhoven Psych Lab

Indian Summer Festival - 5 en 6 juni, Broek op Langedijk

De 15e editie van Indian Summer Festival betekent voor Alkmaar en omgeving twee dagen feest. Genieten kan van muzikale pareltjes als Kensington en Milky Chance of feest erop los op Sidney Samson en Bassjackers. Belooft een mooi feestje te worden!

Meer informatie Indian Summer Festival

Fortarock - 6 juni, Nijmegen

Het Heavy Music Festival van Nijmegen strijkt zaterdag weer neer in het Goffertpark. Fortarock heeft een mooie line-up te pakken met artiesten als Slipknot, Papa Roach en Epica. Voor de metalheads onder ons niet te missen!

Meer informatie Fortarock

Free Your Mind - 6 juni, Arnhem

Met alweer tien jaar Free Your Mind is het festival een vaste prik geworden in Arnhem en omstreken. Elk jaar heeft het een interessante line-up met namen  uit de progressieve dance scene. Een intiem festival om lekker los te gaan!

Meer informatie Free Your Mind

A Day of Wonder Festival - 5 juni, Delft

A Day of Wonder festival is het grote eindfeest van het nieuwe Delftse International Festival of Technology vol muziek, kunst en technologie. Op het eindfeest komen artiesten als Kovacs, The Cool Quest en Jett Rebel. Het festival is gratis toegankelijk dus geen enkele reden om thuis te blijven zitten!

Meer informatie A Day of Wonder festival

Reurpop - 5, 6 en 7 juni, Ruurlo

Ruurlo staat dit weekend weer in teken van het Reurpop festival. Tijdens het driedaagse festival kunnen bezoekers kijken naar artiesten als The Kik, Audio Adam en Brainpower.

Meer informatie Reurpop

Stone Rock Festival - 6 juni, Dalfsen

Met bands als De Staat en Navarone heeft het Stone Rock Festival niks te klagen dit jaar. Onder het motto 'Rock hard'n have a great day' staan de biertjes al koud en worden de barbecues al warm gemaakt.

Meer informatie Stone Rock Festival

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.