Een onbekende, handgeschreven brief van George Harrison uit 1966 is voor ruim 18.000 euro verkocht via het Amerikaanse veilinghuis Recordmecca. 

De brief, gericht aan dj Paul Drew die The Beatles vergezelde tijdens hun Amerikaanse doorbraaktournees in 1964 en 1965, onthult enkele interessante feiten over de Fab Four die voorheen onbekend of slechts vermoedens waren.

In een postscriptum onder de brief, die Harrison schreef in de tijd dat The Beatles bezig waren met de opnamen van hun album Revolver, is te lezen: "Wist je trouwens dat we bijna in Memphis met Jim Stuart (Hier schrijft Harrison de naam van Stax-oprichter en -producer Jim Stewart verkeerd) hadden opgenomen? We hadden het alle vier graag gewild, maar bij te veel mensen slaat het hoofd op hol wat geld betreft zodra het woord 'Beatles’ valt, dus ging het niet door! We houden contact, G."

Jim Stewart

Deze opmerking wijst er op dat The Beatles serieus overwogen om het album bij Stax in Memphis op te nemen met Jim Stewart als producer in plaats van George Martin met wie de groep altijd gewerkt had en in Engeland ook bleef werken.

Dat de groep interesse had om in Memphis te werken was bekend, maar tot nu toe was altijd aangenomen dat dat om veiligheidsredenen niet gebeurd was.

Wie de koper van de brief is heeft het veilinghuis niet bekendgemaakt.