Twee nabestaanden van B.B. King hebben gezegd dat twee van zijn assistenten, de zanger vlak voor zijn dood hebben vergiftigd. 

Dochters Karen Williams en Patty King, die de beschuldigingen uitten, zeiden dat ze niet in de buurt mochten komen van King in de tijd dat het slecht ging met hun vader. "Ik geloof dat mijn vader is vergiftigd en dat hem vreemde stoffen toegediend werden", verklaart Williams. 

Volgens hun advocaat, die ook andere familieleden vertegenwoordigt, is Williams van mening dat de dood van King versneld is, omdat assistent Toney, "wangedrag vertoonde of niet gehandeld heeft naar de medische behoeften" van King. 

Toney was jarenlang de assistent van King en was samen met zijn persoonlijke assistent veel in de buurt van King vlak voor zijn dood. King leed aan diabetes en verkeerde de laatste tijd in slechte gezondheid. 

Erfenis

Voor zijn dood benoemde King assistent Toney als erfgenaam. De dochters beschuldigen Toney al langer van een slechte behandeling van hun vader. Eerder zeiden ze al dat de assistent geld gestolen zou hebben van King. 

De advocaat van Toney weerspreekt de beschuldigingen van de familie. Volgens de advocaat was het de keuze van King zelf om geen intensieve medische trajecten te doorlopen en is door artsen vastgesteld dat King op de juiste wijze is verzorgd. 

Onderzoek

De politie van Las Vegas doet onderzoek naar de dood van King. Er is autopsie uitgevoerd op het lichaam van King. De uitkomsten daarvan worden over acht weken verwacht. 

Het onderzoek heeft naar verwachting geen gevolgen voor de herdekingbijeenkomst die aankomende week voor King gehouden wordt in Memphis.

Video: Lijkschouwer B.B. King heeft nog geen enkel bewijs