Simon & Garfunkel hadden tal van hits als duo, maar kunnen persoonlijk niet met elkaar door een deur. In een interview met de Britse krant The Sunday Telegraph noemt Art Garfunkel Paul Simon een eikel en een idioot.

Garfunkel zegt zich overschaduwd te voelen door Paul Simon en vergelijkt het met George Harrison en The Beatles.

"George kwam een keertje op me af bij een feestje en zei: Jouw Paul is voor jou wat mijn Paul voor mij is," herinnert Garfunkel. "Hier is de waarheid. McCartney is een fantastische muzikant die de band energie gaf, maar hij is er ook met alle roem vandoor gegaan."

Simon & Garfunkel ging in 1970 uit elkaar. Diverse ruzies en herenigingen volgden. In 2010 traden ze nog met elkaar op. Als duo scoorden ze hits als Bridge over troubled water en Mrs. Robinson.

Napoleon

Garfunkel zegt het altijd vervelend te hebben gevonden dat hij zoveel langer is dan Simon en daarom deed hij naar eigen zeggen extra aardig. "En dat gebaar van compensatie heeft een monster gecreëerd."

Op de vraag of Simon aan een Napoleon-complex zou lijden, antwoordt de Amerikaanse muzikant bevestigend. "Daar heb je een punt. Ik denk het wel ja."