Zangeres Meghan Trainor, bekend van All About That Bass, tekende haar contract tijdens een lunchpauze van haar middelbare school. Ze was toen achttien jaar oud.

Dat vertelt de zangeres vrijdagavond aan Jimmy Fallon in The Tonight Show.

"Toen ik een contract aangeboden kreeg op mijn achttiende, bedacht ik me: 'Cool, ik ga niet meer naar de les. Ik heb een baan!'" aldus Trainor. "Op het moment dat ik tijdens de lunchpauze vertrok om het contract te tekenen, geloofde niemand van mijn vrienden me. Mijn vader haalde me op, omdat ik geen les mocht missen. Nog bedankt daarvoor."

"We gingen het contract tekenen en toen ik terugkwam was ik zo blij met mijn nieuwe baan. Iedereen reageerde zo van: 'Oké, boeiend'." 

Moeilijke categorie

In eerste instantie zou Trainor nummers voor anderen schrijven, maar toen ze het lied All About That Bass schreef bleek al gauw dat niemand het zou kunnen zingen. "Het is een hele moeilijke categorie: je moet groter dan een maatje twee zijn, kunnen zingen én rappen."

Uiteindelijk besloot ze het lied zelf op te pakken. Met succes, want het nummer stond in 58 landen op de nummer 1-positie in muzieklijsten. Ook zijn er wereldwijd al meer dan zes miljoen exemplaren van het album van Trainor verkocht.