Voor het vijfde album hebben de leden van K's Choice zich laten inspireren door een concert van Foo Fighters. De muzikanten besloten een 'keiharde harde rockplaat' te maken die lekker is om live te spelen.

Voor The Phantom Cowboy ging de band in zee met producent Alain Johannes (ex-Queens of the Stone Age).

Het is het eerste K's Choice album dat volledig door Sarah en Gert samen is geschreven. "Dat geeft een unieke sound die we apart niet krijgen."

"Vroeger begonnen we gewoon met schrijven en als we een nummer goed genoeg vonden, dan kwam het op de plaat. Nu hebben we op voorhand gezegd dat we een rockplaat gingen maken", aldus Gert Bettens

Sarah vult aan: "Wij zijn altijd als een live groep beschouwd en wilden voor deze plaat geen albumtracks. The Phantom Cowboy moet van begin tot einde tijdens een concert kunnen worden gespeeld."

Samen

In het verleden schreven Sarah en Gert vooral apart van elkaar, maar deze keer deden ze alles samen. "Als we apart schrijven maken we hele nummers", zegt Sarah.

"Ik heb nu teksten geschreven op stukken van Gert, dat waren vaak melodieën waar ik zelf nooit zou zijn opgekomen. We Are The Universe is het eerste nummer waar we aan werkten. De riff is waarschijnlijk beïnvloed door de Foo Fighters die we een paar jaar geleden op een festival zagen. Je ziet het publiek constant op en neer gaan tijdens zo’n concert. Toen bedachten we dat het toch leuk moet zijn om platen te maken die live goed uit de verf komen."

Eerlijk

Over de teksten is op voorhand niet nagedacht maar Sarah ziet wel overeenkomsten tussen de nummers: "Er is wel een soort verbindend thema ingeslopen, al is daar niet over gesproken. Eerlijk in het leven staan en gaan voor waar je in gelooft, daar gaan veel teksten over."

Met hun debuutalbum Paradise In Me en de single Not An Addict brak K's Choice in 1995 door in Europa. Opvolgers Cocoon Crash (1998) en Almost Happy (2000) deden het ook uitstekend en maakten van de Vlamingen graag geziene gasten op de grote festivals.

Tussen 2003 en 2008 was het stil rondom K's Choice en concentreerden Sarah en Gert Bettens zich vooral op soloprojecten. Na Echo Mountain (2010) is er nu The Phantom Cowboy.

Video: Interview K's Choice