Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Trijntje Oosterhuis niet blij met belichting in Wenen

Trijntje Oosterhuis is woensdagmiddag teruggekeerd in Nederland. Maar de zangeres is absoluut niet in een mineurstemming, zei ze bij aankomst op Schiphol. Wel is ze ontevreden over de belichting in Wenen.
Door BuzzE

Tientallen mensen stonden in de aankomsthal te wachten totdat Oosterhuis naar buiten kwam.

''Kijk nou hoe jullie erbij staan. Ongelooflijk hoeveel mensen hier op afkomen. Ik ben overweldigd door alle aandacht, maar dat is de hele week al zo'', aldus de zangeres. ''Goed gedaan hoor Trijn!'', riep een enthousiaste omstander nog.

Evaluatie

De zangeres gaat ergens in de komende weken met Jan Smit en Daniel Dekker om de tafel zitten, om het optreden te evalueren.

Wat zeker besproken zal worden is de samenwerking met de technische staf van het songfestival. ''Je komt dingen tegen op beeld en met licht die anders uitpakken dan je had bedacht.''

Trijntje Oosterhuis weer terug in Nederland

Minder flexibel

Die wilde Oosterhuis dan ook graag veranderen.''Maar de staf die daar lokaal aanwezig was, was veel minder flexibel om daar in mee te buigen. Dan wordt het gewoon heel moeilijk. We hadden daar last van.

Het was niet zo optimaal als vorig jaar bij The Common Linnets, toen dat allemaal wel kon. Dat is jammer, daar heb ik dan wel pech mee gehad.''

Geen verliezer

Maar Oosterhuis voelt zich absoluut geen verliezer. Sterker nog, ze heeft dinsdag nog een feestje gevierd. ''We zijn blij, we zijn niet in de mineur. We zijn positief, want we hebben een topweek gehad. Je weet dat dit kan gebeuren en dat is oké'', zei ze over haar uitschakeling.

''Maar we zijn wel een beetje moe, gisteren lang doorgezakt.''

Video: Trijntje Oosterhuis treedt op tijdens Eurovisie Songfestival


Lees meer over:
Trijntje Oosterhuis

Aanbevolen artikelen