Taylor Swift heeft acht prijzen gewonnen tijdens de Billboard Music Awards in Las Vegas zondagavond. De zangeres kreeg onder andere de prijs voor haar album 1989 en is verkozen tot beste artiest.

"Ik ben zo blij deze prijs te winnen voor 1989", zei Swift. "Aan de fans waarmee ik online praat en de mensen die ik zie bij mijn optredens, ik hou zo ontzettend veel van jullie!"

Swift was in totaal veertien keer genomineerd. Ze verzilverde onder meer de prijzen in de categorie beste vrouwelijke artiest en 'Top Hot 100 Artist', ook kreeg de zangeres een publieksprijs overhandigd.

De prijs voor beste mannelijke artiest ging naar Sam Smith, hij moest het opnemen tegen Drake, Pharrell Williams, Ed Sheeran en Justin Timberlake. Smith won tevens de prijs voor beste nieuwkomer en beste radioartiest. De zanger was in totaal dertien keer genomineerd.

Video: Taylor Swift grote winnaar Billboard Awards

One Direction

Popgroep One Direction heeft twee prijzen gewonnen: beste popgroep en beste toerende artiest. Vooraf aan de show liet Louis Tomlinson van de groep weten dat de band niet uit elkaar zal gaan.

"We hebben veel te veel plezier", zei Tomlinson. "We zijn bezig met ons album, er komen meer tours en we zijn in de VS in juli. We kijken ernaar uit en alles gaat goed."

John Legend heeft met het nummer All of Me de prijs voor beste radiohit in de wacht gesleept. Artieste Meghan Trainor won met All About That Bass de prijs voor 'Top Hot 100 Song'.

Iggy Azalea

De Australische rapper Iggy Azalea kreeg een prijs voor het rapnummer Fancy dat zij maakte in samenwerking met Charli XCX. Ook won zij de prijs voor best online beluisterde artiest.

Pharrell Williams won in de categorie beste r&b-artiest. De prijs voor de beste soundtrack ging naar de Dinsey-film Frozen.

Videoclip

Swift lanceerde tijdens de prijzenshow de videoclip van haar nieuwe single Bad Blood. Behalve collega-muzikanten als Kendrick Lamar, Zendaya, Ellie Goulding en Hayley Williams verschijnen ook actrices als Lena Dunham, Mariska Hargitay, Ellen Pompeo en Jessica Alba in de korte actiefilm.