Nederland houdt van festivals en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van festivals in de lente en de zomer. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

Het is weer zover! De temperaturen stijgen en daarmee kunnen we elke week weer rekenen op een aantal toffe festivals. Niet geheel zonder risico op een drupje hier en daar maken we ons op voor een drukke zomer. De festivalkoorts slaat aan!

Deze week vieren we het festivalseizoen met straatmuziek bij het Utrechtse Klein New Orleans en eten we spare ribs op het Ribs & Blues festival. Je dagelijkse dosis aan dance, house en techno wordt tegemoet gezien door 7th Sunday, Ruis en Pacha Festival. Verder deze week: Music Meeting, Metalcon, Delft Citypop en Le Guess Who.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Ribs & Blues - 23, 24 en 25 mei, Raalte
Vergeet quinoa, spare ribs moet je hebben! En wat is er beter dan kluiven aan een paar goeie ribs terwijl je los gaat op artiesten als Within Temptation en Jett Rebel. Het Pinksterweekend breng je prima door in Raalte op het Ribs & Blues festival.

Meer informatie Ribs & Blues festival

Music Meeting - 23, 24 en 25 mei, Nijmegen

Voor de nog onontdekte parels van de muziek moet je aankomend weekend in Nijmegen zijn. Music Meeting is een internationaal festival met onderbelichte artiesten uit genres als jazz, wereldmuziek en cross-over. Zeker de moeite waar!

Meer informatie Music Meeting festival

Metalcon - 23 en 24 mei, Den Haag
De beste metal voor een prijs die iedere metalhead zich kan veroorloven staat boven aan voor het Metalcon festival. Met acts als Divine Sins, Magnacult en Sinister belooft het een rondtollend metal feest te worden in Den Haag!

Meer informatie Metalcon

Delft Citypop - 22 en 23 mei, Delft
De tweede editie van Delft Citypop staat voor de deur! Met dit jaar een tweede avond toegevoegd pakt het festival groter uit. Het programma bestaat o.a. Uit Di-Rect, Kraak & Smaak, Memphic Maniacs en Birth of Joy. Zeker even gaan!

Meer informatie Delft Citypop

Ruis Festival - 22, 23 en 24 mei, Venlo
Het Floriadeterrein in Venlo staat dit weekend in teken van de elektronische wildernis! Drie dagen lang kan het publiek losgaan bij verschillende podia vol house, techno, deephouse en meer!

Meer informatie Ruis Festival

Le Guess Who? Mayday: One Night in Pandora - 23 mei, Utrecht
Een ingeslonken versie van Le Guess Who vindt dit jaar plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Niet erg, het belooft nog steeds een leuk feestje te worden! Ga bijvoorbeeld los op de garagepunkband Thee Oh Sees of ga op de intieme tour met artiest Kevin Morby.

Meer informatie One Night in Pandora

Pacha Festival - 23 mei, Amsterdam
In Amsterdam kun je dit weekend terecht voor een fijn potje house en techno op het Pacha Festival. Met Nederlandse DJ's als Franky Rizardo en Binge Players staat het Pache Festival garant voor een goed feest.

Meer informatie concerten Pacha Festival

Klein New Orleans Festival - 24 mei, Utrecht
Op 1e Pinksterdag verandert de Breedstraatbuurt in Utrecht voor een dag in Klein New Orleans. Artiesten spelen zonder versterking op de straten van de volksbuurt. De line-up bestaat uit o.a. Broken Brass Ensemble en De Koppensnellers. Belooft een hele toffe Pinksterdag te worden!

Meer informatie Klein New Orleans

7th Sunday Festival - 24 mei, Erp
Dance festival 7th Sunday gaat heel lekker met een vol en goed programma met artiesten als Mr. Polska, The Flexican, Heart en Sander van Doorn. Je weet wat je krijgt, en wat je krijgt is een keihard feest.

Meer informatie 7th Sunday Festival

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.