Natalie La Rose breekt flink door in de Verenigde Staten, maar dat bereiken is niet altijd makkelijk geweest. "Het was een constante strijd om te overleven."

De zangeres staat onder contract bij hiphop-superster Flo Rida en scoorde eerder dit jaar een Amerikaanse top 10 hit met haar debuutsingle Somebody.

De 26-jarige Natalie La Rose uit Amsterdam vertrok zes jaar geleden naar Los Angeles om een carrière in de muziek na te jagen. Het was keihard werken maar nu lijkt haar Amerikaanse droom uit te komen.

Het door Whitney Houston geïnspireerde Somebody belandde wereldwijd in de hitlijsten. De video is op Youtube meer dan 32 miljoen keer bekeken en op Spotify staat de teller op 63 miljoen streams.

Na een dansopleiding in Amsterdam verhuisde de zangeres op 20-jarige leeftijd naar Los Angeles. De eerste jaren kreeg ze daar weinig voor elkaar, maar nadat ze op rapper Flo Rida afstapt, komt haar carrière in een stroomversnelling.

Bekijk een deel van het interview:

Land van beloftes

Natalie La Rose heeft geleerd van haar Amerikaanse jaren, vertelt ze: "Het is het land van beloftes, en veel beloftes worden niet ingelost. Veel mensen vertelden me hoe goed ze me vonden en dat ze graag met me wilden werken. Maar uiteindelijk gebeurde er meestal niks. Ik was echt een klein meisje in een grote stad. Alles om je heen gaat snel en iedereen is druk bezig met zijn eigen dromen waarmaken. Bijna iedereen in Los Angeles heeft een droom."

Het waren jaren vol pieken en dalen. "Soms gebeurde er iets positiefs en dacht ik: dit is een teken dat ik op de goede weg ben! Vervolgens kreeg ik te maken met teleurstellingen en wilde ik het liefst weer terug naar Amsterdam. Het leven is echt zwaar in Los Angeles", legt ze uit. "Hoe ga ik hier geld verdienen? Het was een constante strijd om te overleven. Mijn ouders zagen me graag weer thuis komen. Maar ik zei: nee, ik blijf hier. Het moet en zal gaan gebeuren."

Zenuwslopende tijd

Na haar ontmoeting met Flo Rida lijkt het echt te gaan gebeuren voor Natalie La Rose. Ze gaat met hem optreden en mag een single maken voor zijn IMG-label. "Ik heb mezelf geleerd om niet te enthousiast te worden totdat dingen echt gebeuren. Toen mijn single uitkwam kon ik eindelijk echt blij zijn."

Momenteel legt de zangeres de laatste hand aan haar tweede single: "Het is een hele spannende en zenuwslopende tijd voor me. Mijn tweede single moet natuurlijk net zo’n groot succes als Somebody worden. Dit is pas het begin. Ik sta te popelen om de wereld te laten horen en zien wat ik in huis heb."