De bandleden van Oasis zijn naar verluidt van plan om weer bij elkaar te komen, maar dan niet met een van de leadzangers, Noel Gallagher.

Dat melden verschillende Britse media woensdag, waaronder The Independent.

Voormalig manager Alan McGee heeft recentelijk gesproken met de verantwoordelijke van onder andere Paul Arthurs, gitarist van Oasis, over een terugkeer van de band. Die was geïnteresseerd en lichtte Liam Gallagher in. 

De gesprekken zijn nog in vroeg stadium, maar volgens bronnen zijn zowel Gallagher als Arthurs, Paul McGuigan en Tony McCarroll geïnteresseerd in een reünie.

Noel Gallagher heeft geen interesse in een terugkeer, aangezien hij recentelijk nog door zijn broer Liam 'belachelijk gemaakt is'. Ondanks zijn afwezigheid wil Oasis alsnog doorgaan.

The Rain

McCarroll is geen bekende onder de liefhebbers. De drummer is een van de oprichters van Oasis, maar verliet de band in 1995, nog voordat het succesalbum (What's the Story) Morning Glory? uitgebracht werd. Voordat Noel Gallagher bij de band gevoegd werd, heette de groep The Rain.

Ingewijden zeggen dat Liam Gallagher en consorten deze festivalzomer zullen optreden onder de naam The Rain. Engelse festivals staan bekend om de zogenaamde 'secret gigs', wat vooral op het festival Glastonbury voorkomt.