De temperaturen doen bijna zomers aan, maar ’s avonds kan het nog behoorlijk afkoelen. Mei doet wat hij wil, en daarom nog maar even extra genieten van het clubcircuit voordat het festivalseizoen het overneemt.

Ook deze week vist Nu.nl de krenten weer uit de pap en zet de leukste concerten van deze week op een rijtje.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Daniel Norgren, 11 mei, Vera, Groningen 

Net even anders dan andere singer-songwriters, deze Zweedse Daniel Norgren. Met zijn energieke   optredens vol blues, soul, gospel, jazz en rock wordt de artiest door vele recensenten geprezen voor   zijn veelzijdigheid en originele sound. 

Meer informatie concerten Daniel Norgren

King Khan and the Shrines, 12 mei, EKKO, Utrecht, 13 mei, Doornroosje, Nijmegen

Een intrigerende mix van psychedelische soul, garage rock, punk en free-jazz. King Khan and the Shrines, onder leiding van de Canadese Arish Ahmad Khan, staat garant voor een bizarre avond vol voodoo magic en hoofdtooien.

Meer informatie concerten King Khan and the Shrines

Maceo Parker, 12 mei, Paradiso, Amsterdam

Funkprofessor, zo kan hij met recht genoemd worden. Saxofonist Maceo Parker speelde met grootheden als James Brown en tourde met Prince en is zelf niets minder dan een grootheid te noemen. Deze week te zien in Paradiso, voor elke funkliefhebber gewoon niet te missen!

Meer informatie concerten Maceo Parker

Uriah Heep
13 mei, Hedon, Zwolle
14 mei, Boerderij, Zoetermeer
15 mei, Gebouw T, Bergen op Zoom

Al meer dan veertig jaar actief, deze Britse hardrockformatie. Ze weten dan ook hoe je een goeie rockshow neer kan zetten met hun Deep Purple-achtige rock! Voor de progressieve rockers onder ons een echte must-see!

Meer informatie concerten Uriah Heep

Balthazar, 13 mei, Melkweg, Amsterdam

De Belgische band heeft al heel wat prijzen op hun naam staan. Sinds het winnen van de Kunstbende in 2005 heeft Balthazar awards voor beste album gewonnen voor het eerste en tweede album en op festivals als Lowlands gestaan. En allemaal terecht, want wat klinken die slimme groovende nummers toch lekker!

Meer informatie concerten Balthazar

Tyler, the Creator, 17 mei, TivoliVredenburg, Utrecht

Tyler, je houdt van hem of je haat hem, te negeren is hij niet. De Amerikaanse rapper en producer kent geen zelfcensuur maar weet elke hype waar te maken: zijn raspende stem, donkere beats enkrachtige teksten is hij zeker een artiest om te checken.

Meer informatie concerten Tyler, the Creator

Viet Cong, 14 mei, Bitterzoet, Amsterdam

Ineens was daar de Canadese garagerockband Viet Cong! Het debuutalbum werd meteen opgepikt en geprezen om de vlijmscherpe gitaren, popmelodieën en springerige garagerock. Live voldoet de band ook zeker aan de verwachtingen. Sterker nog: ze doen er nog een schepje bovenop.

Meer informatie concerten Viet Cong

Villagers, 16 mei, Doornroosje, Nijmegen

Villagers is het project van de Ierse singer-songwriter Conor J. O’Brien. Begin april kwam het nieuwe album Darling Arithmetic uit waarmee de band terug gaat naar de rustgevende folk waar ze zo goed in zijn. Emotioneel en prachtig, dat is Villagers. Zeker een bezoekje aan Nijmegen waard.

Meer informatie concerten Villagers

zZz, 15 mei, Vera, Groningen, 16 mei, Victorie, Alkmaar

Het Amsterdamse duo zZz kent wereldfaam door hun psychedelische orgelrock. Waar zZz zich ook vertoont, ze weten altijd het publiek te grijpen met het massieve geluid en intense performances. Met het nieuwe album Juggernaut zijn ze weer in de Nederlandse clubs te vinden!

Meer informatie concerten zZz

Akwasi, 15 mei, Simplon, Groningen, 16 mei, Luxor Live, Arnhem

De Nederlandse Akwasi is misschien bekend van hiphop formatie Zwart Licht, in zijn eentje slaat hij een hele andere weg in. Vorig jaar bracht hij het album Daar Ergens uit, geïnspireerd op het oeuvre van Bram Vermeulen. Nu is hij terug met volledige band om een perfecte, energieke mix tussen hiphop, soul, funk en wereldmuziek te brengen!

Meer informatie concerten Akwasi

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.