Armin van Buuren moest zichzelf tot dirigent omscholen voor zijn samenwerking met zanger Mr. Probz. "We hebben het onderste uit de kan gehaald."

Dat vertellen Van Buuren en Mr. Probz aan NU.nl. 

In de uitwerking van de eerste versie is veel tijd en een flinke berg geld gestopt. "We hebben een strijkorkest naar de Wisseloord Studio's gehaald", aldus Van Buuren.

"Vlak voor Kerst stond ik te dirigeren, dat was nogal een leercurve voor mij."

Uniek

"Het is allemaal zo goed gegaan, ik denk dat er niets is wat ik nog aan dit nummer moet toevoegen", aldus Mr. Probz (die in het echt Dennis Stehr heet). "Zo'n samenwerking komt voor mij niet vaak voor."

Het duo sprak voor het eerst over een samenwerking na de Buma Awards in 2014. Samen in de studio bij Van Buuren maakten zij een eerste versie waarop Mr. Probz direct postief reageerde.

"Samen met producer Benno de Goeij heb ik toen nog drie versies gemaakt en die doorgestuurd naar Mr. Probz", zegt Van Buuren. "Hij reageerde meteen heel eerlijk dat het goede gevoel toch van de eerste versie kwam. Dat was even slikken en dan moet je terugschakelen."

Video: Armin van Buuren en Mr. Probz - Another You

Geen druk

De reden waarom het nummer zo goed is gelukt is voor Mr. Probz duidelijk. "We hadden niet de druk om een nieuwe Waves of This is What it Feels Like te maken."

Van Buuren is het daar mee eens: "Ik heb geleerd om niet een opvolger te maken, maar gewoon plezier te hebben in de studio en ervoor te gaan."

Miami

In Miami liet de dj een remixversie van het nummer voor het eerst horen aan het publiek. "De mensen reageerden heel erg goed. Met bibberende handen stond ik die plaat in te mixen."

Ook voor Mr. Probz, die er zelf niet bij kon zijn, was het een speciaal moment. "Op filmpjes is te zien dat mensen halverwege het nummer al meezingen, terwijl ze het voor de eerste keer ooit horen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Another You is vrijdag officieel gereleased en komt binnen op plek 29 in de Nederlandse Top 40. Armin van Buuren neemt speicaal samen met radio 538-dj Jeroen Nieuwenhuizen de presentatie van het programma op zich.