Zanger Sjors van der Panne, die onlangs doorbrak als finalist van televisieprogramma The Voice of Holland, presenteert komende week zijn eerste cd sinds zijn deelname aan het programma.

Het is een registratie van de uitverkochte reeks live-concerten die hij in februari en maart gaf in het Concertgebouw in Amsterdam.

Het album wordt donderdag gelanceerd tijdens een extra concert dat vanwege het succes aan de reeks is toegevoegd. Van der Panne viel op tijdens The Voice, doordat hij uitsluitend Nederlandstalige klassiekers zong van artiesten als Jacques Brel en Frank Boeijen. Het optreden leverde hem een uitnodiging op voor de reeks in het Concertgebouw.

"De cd Klassiekers in het Concertgebouw is de kroon op een geweldige tijd, die begon met mijn deelname aan The Voice", stelt de zanger. "Na tien jaar optreden in kleine zaaltjes en voor weinig publiek, mocht ik daar mijn favoriete Nederlandstalige nummers zingen voor heel Nederland." 

Het eerste exemplaar van het album wordt in ontvangst genomen door Albert Verlinde. "Hij heeft net als ik veel respect voor de grote artiesten in ons land. Als theaterproducent heeft hij er velen geëerd met mooie voorstellingen."

Klassiekers in het Concertgebouw

Op de cd staan nummers van Boeijen, Brel, Claudia de Breij, Youp van 't Hek, Liesbeth List, Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot, Herman van Veen en Marco Borsato.

Het album is gepoduceerd door Sander Geboers, ook de vaste componist van De Breij. Klassiekers in het Concertgebouw is vanaf vrijdag te bestellen via de site van de zanger en via iTunes.