Jody Bernal staat bekend als latinomuzikant, maar ooit was hij juist van de pop en rock. Vanwege zijn afkomst - hij werd in Colombia geboren - koos hij ervoor zijn smaak te ontwikkelen, vertelt hij in de Volkskrant

"Ik wist dat ze in Colombia naar salsa luisterden en bachata en merengue. Ik dwong mezelf om die stijlen leuk te vinden - terwijl dat in het begin niet zo was", vertelt hij aan de krant.

De door een Nederlands gezin geadopteerde Bernal (33) werd bekend met de hit Que Si, Que No, waarmee hij in 2000 vijftien weken achter elkaar op nummer 1 stond in de Single Top-100. Een record. Hij hoorde het nummer voor het eerst toen hij van zijn Colombiaanse tante een cd met Zuid-Amerikaanse muziek kreeg. Hij kende via het koor waarin hij zong mensen met een studio en nam het liedje op.

"Ik zong in een koor, maar ik had geen ambitie zanger te worden, ik zat gewoon op school", zegt hij nu in de krant. "Mijn moeder zei: iedereen wil wel zanger worden." Toch deed hij mee aan tv-talentenjacht Your Big Break. Hij werd tweede. Bernal maakt tegenwoordig muziek in zijn eigen studio en is dj.