Het VARA-programma De Wereld Draait Door stak maandagavond de met opheffen bedreigde zender Radio 6 een hart onder de riem. De hele uitzending stond in het teken van jazz.

Presentator Matthijs van Nieuwkerk had in de studio meer dan honderd van de beste Nederlandse jazzmusici zitten. Hij stelde aanhet begin van de uitzending niet te begrijpen dat er vanaf 1 januari geen jazzzender meer in Nederland zal zijn.

Onder meer zanger Wouter Hamel, pianist Louis van Dijk, drummer John Engels en saxofonist Hans Dulfer waren van de partij. De tafeldame was Radio 6-presentatrice Mijke van Wijk.

Ook werd er een remake gemaakt van de wereldberoemde foto A Great Day in Harlem uit 1958, waarop de belangrijkste Amerikaanse jazzmuzikanten uit die periode op stonden.

De zender, waarop doorlopend soul- en jazzmuziek te horen is, lijkt 1 januari slachtoffer te worden van de bezuinigingen bij de NPO. Er zijn al diverse acties opgezet om het besluit terug te draaien, zoals een handtekeningenactie en een Facebook-pagina. Ook zijn er al Kamervragen gesteld over het verdwijnen van de zender.