Dotan ging donderdagavond tijdens de de 3FM Awards aan de haal met de prijzen voor beste zanger en beste single (Home). 

Voor dat nummer kreeg hij drie weken geleden al de 3FM Schaal van Rigter, voor meest gedraaide Nederlandse nummer.

Kensington sleepte in TivoliVredenburg ook twee awards in de wacht. De band werd door de luisteraars van 3FM uitgeroepen tot beste artiest rock en hun plaat Rivals kreeg de titel beste album van het jaar.

De mannen van Chef'Special kregen de 3FM Award voor beste band overhandigd, Racoon ging naar huis met het predicaat beste artiest pop en Ilse DeLange is door de 3FM-luisteraars verkozen tot beste zangeres.

Video: Dotan met het nummer Home

Dance

Beste artiest alternative werd de groep Mister & Mississippi en Typhoon kreeg tijdens de elfde uitreiking van de awards de prijs voor beste artiest hiphop. De jonge dj Martin Garrix kreeg de meeste stemmen in de categorie beste artiest dance, Jett Rebel werd uitgekozen tot beste live act van het afgelopen jaar en zangeres Kovacs is gekroond tot beste nieuwkomer.

Eerder deze week werd de 3FM Serious Talent Award al uitgereikt. De enige vakjuryprijs van de 3FM Awards ging naar de band Rondé.

De afgelopen weken werden meer dan 500.000 stemmen uitgebracht op Nederlandse artiesten die kans maakten op de jaarlijkse prijzen van het radiostation. De uitreiking vond donderdagavond voor het eerst plaats in het vernieuwde TivoliVredenburg in Utrecht.

Gelijktijdig met het prijzencircus organiseerde 3FM in andere zalen in het pand een festival voor luisteraars. Op de eerste editie van het 3FM Awards Festival traden onder anderen Racoon, Kensington, Chef’Special en Typhoon op.