April doet wat hij wil. Je moet nog even geduld hebben want de zonnestralen naar de festivalzomer laten nog even op zich wachten. Niet getreurd want ook met slecht weer is er veel te beleven. Het clubcircuit biedt deze week weer de fijnste concerten. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje. 

Genoeg variatie voor de muziekliefhebber deze week! Wil je dansen? Bij The Prodigy, Amatorski, Eliades Ochoa van Buena Vista Social Club zit je hoe dan ook goed. 'The Modfather' Paul Weller en Nederlandse grootheid De Dijk zorgen voor de nodige classics naast nieuwkomers als Kwabs. 

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

The Prodigy - 10 april, Heineken Music Hall

Met een nieuwe plaat en concert in de HMH kunnen de dancepioniers van The Prodigy niet ontbreken. Een optreden van deze groep barst van de energie en zijn een graag geziene gast in clubs en op festivals. Eerder verscheen al de single Wild Frontier van het nieuwe album Nasty. Blijvend bij het herkenbare geluid van de groep staat de HMH vrijdag geheid te springen.

Meer informatie concert The Prodigy

Paul Weller - 9 april, Paradiso, Amsterdam / 11 april, TivoliVredenburg, Utrecht

De Londense singer-songwriter mag met recht een icoon in de hedendaagse popmuziek worden genoemd. Hij begon zijn carrière met het trio The Jam tijdens de punkgolf van '77. Eind '90 ging Weller verder als succesvolle solo artiest. Vandaag de dag heeft hij de bijnaam 'The Modfather' als verwijzing naar zijn grote invloed in de Britpop.

Meer informatie concerten Paul Weller

De Dijk - 9 april, Gebouw T, Bergen op Zoom / 10 april, Metropool, Hengelo / 11 april, Music Club Kampen, Kampen

Lekker avondje Dijken op De Dijk, een begrip in de Nederlandse muziekscene. De mannen van de band zijn al bijna 35 jaar bij elkaar en kwamen vorig jaar nog met een nieuw album. Ze zijn weer hard aan het touren door Nederland met uitverkochte shows dus ga ze gauw checken!

Meer informatie concerten De Dijk

The Notwist - 10-11 april, Motel Mozaique, Rotterdam / 12 april, Doornroosje, Nijmegen

Met een veelzijdig album en wervelend optreden op Best Kept Secret Festival vorig jaar is het niet te merken dat The Notwist hun 25-jarige jubileum al gevierd hebben. De band debuteerde met een grunge-post hardcore plaat maar vernieuwde telkens hun sound. Wat ze ook doen, live zit het retesterk in elkaar.

Meer informatie optredens the Notwist

Buena Vista Social Club / Eliades Ochoa - 9 april, Luxor Live, Arnhem / 11 april, De Vorstin, Hilversum

Eliades Ochoa is de laatste nog levende mannelijke zanger van de Buena Vista Social Club. De groep muzikanten op leeftijd werden wereldwijd geroemd om hun traditionele Cubaanse muziek. Oh zo aanstekelijk! Samen met zijn septet brengt hij het repertoire van Buena Vista Social Club tot leven.

Meer informatie concerten Buena Vista Social Club

Epica - 11 april, De Oosterpoort, Groningen

Grote kans dat gothic metal liefhebbers onder ons Within Tempation al gezien hebben de laatste weken. Deze week zijn ze ook weer overal te vinden! Als je zin hebt in net iets anders zit je zaterdag in Groningen goed. Daar is namelijk Epica te vinden! Het gevarieerde geluid en duidelijke inspiratie uit de film- en musicalmuziek maakt Epica uniek.

Meer informatie concert Epica

Diggy Dex - 10 april, Paradiso, Amsterdam / 11 april, TivoliVredenburg, Utrecht

Diggy Dex, ofwel Koen Jansen, is een Amersfoortse rapper die zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast laat pinnen. Sinds zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa is hij een gevestigde naam binnen de Nederlandse hiphop. In maart kwam zijn EP Werk Hard Speel Hard met Reazun uit en zijn nu samen op tour door Nederland.

Meer informatie concerten Diggy Dex

Amatorski - 6 april, De Kapel Eindhoven, Eindhoven / 12 april, Burgerweeshuis, Deventer

Bij Amatorski kun je al snel denken aan de zweverige muziek van Portishead, Sigur Ros en Radiohead. Deze groep uit Vlaanderen past perfect bij dit lijstje en staan deze week in Eindhoven en Deventer! Zoals al heel mooi beschreven staat op Podiuminfo: Muziek waarbij iedereen zijn eigen film maakt. Ook leuk: in mei staan ze op het Here Comes The Summer festival op Vlieland.

Meer informatie concerten Amatorski

Kwabs - 11 april, People's Place (Paradiso), Amsterdam

Eerder was de Britse zanger Kwabs al te zien als voorprogramma van Sam Smith. Hij brak vorig jaar vooral in Duitsland door met de single Walk en was hij ook veel op de Nederlandse radio te horen. Met optredens op festivals als Rock Werchter, Pitch en Melt Festival en een debuutalbum is Kwabs' ster rijzende.

Meer informatie concerten Kwabs

Navarone - 10 april, De Groene Engel, Oss / 11 april, Volt, Sittard / 18 april, Xinix, Nieuwendijk

Rock 'N Roll, dat is Navarone. Met voorbeelden als Led Zeppelin, The Black Crowes, Aerosmith en Pearl Jam deelt de Nederlandse band alle uithoeken van rock met harde gitaren en een ijzeren strot. Ze zijn bezig met een lange tour langs Nederlandse podia dus check wanneer ze bij jou in de buurt zijn!

Meer informatie concerten Navarone

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.