Martin Garrix scoorde in 2013 een grote hit met het nummer Animals, maar het succes leidde tot zorgen voor de 18-jarige dj. "Ik blokkeerde volledig."

Dat vertelt hij aan tijdschrift Viva.

"Ik dacht: fuck, waar moet ik nu mee komen? De verwachtingen waren na Animals zo hoog, hoe kon ik die ooit waarmaken?" De muzikant concentreerde zich op het nummer Wizard. "Een prima opvolger."

De dj werkt samen met artiesten als Usher en Ed Sheeran en hij heeft nog meer grote plannen. “Ik wil me ook op andere vlakken ontwikkelen: ik ben hiphop aan het produceren, maak onder mijn eigen naam commercials en ben bezig met een samenwerking voor een grote internationale tv-zender."

Familie

Familie is belangrijk voor de dj. "Ik neem tijdens tours ook altijd familie en vrienden mee: mijn vader en moeder wisselen elkaar af en vaak plakken we er een gezinsvakantie met mijn zusje aan vast”, vertelt de tiener, die vorig jaar werd uitgeroepen tot de vierde beste dj van de wereld.

Zijn leeftijd zorgt soms voor gekke situaties. "Als ik in bijvoorbeeld Las Vegas optreed, mag ik vanwege m’n leeftijd pas drie minuten voordat mijn set begint naar binnen, en na afloop moet ik meteen weer naar buiten. Je mag in Amerika pas vanaf je 21e drinken en naar clubs. Het hoogste doel van de paparazzi daar is om mij dronken te betrappen, maar dat gaat ze niet lukken."