Zangers Thomas Acda en Paul de Munnik hebben voor het laatst opgetreden als duo.

Maandagavond rondden ze een reeks optredens in Carré af waarmee ze hun loopbaan als Acda en De Munnik tot een einde brachten.

Ze hadden vorig jaar tot verdriet van hun fans al aangekondigd dat ze uit elkaar gaan. De twee artiesten kregen vorige week een lintje voor hun verdiensten. Ze mogen zich voortaan ridder in de orde van Oranje-Nassau noemen.

De twee leerden elkaar in 1989 kennen op de Kleinkunstacademie in Amsterdam. In 1995 braken ze door met het theaterprogramma Zwerf'On.

Het lied Niet of Nooit Geweest uit 1998 bereikte de tweede plaats van de hitlijsten. Het Regent Zonnestralen staat steevast bij de beste honderd liedjes in de Radio 2 Top 2000. Volgens hun management hebben Acda en De Munnik in totaal ongeveer twee miljoen albums verkocht.

Hits

Acda en De Munnik werkten ook samen met de groep Van Dik Hout. Samen vormden ze de band De Poema's. Hun nummer Zij maakt het verschil uit 2001 bereikte de eerste plaats van de Top 40. Mijn Houten Hart was twee jaar eerder ook een hit.

Het duo won in 1997 een Zilveren Harp, een aanmoedigingsprijs. De hoofdprijs, de Gouden Harp, kregen ze in 2002. Verder wonnen ze in 1999 twee Edisons, voor het album Naar Huis en als beste Nederlandse popgroep.