The Common Linnets hebben een Echo Award, een Duitse muziekprijs, gewonnen. De band rond Ilse DeLange en JB Meijers viel in de prijzen in de categorie Beste nieuwkomer.

In deze categorie nam de band het op tegen onder anderen George Ezra, Kiesza, Lorde en Sam Smith. The Common Linnets hebben veel succes in Duitsland. Hun debuutalbum behaalde net als hun single Calm After The Storm de gouden status.

The Common Linnets, die momenteel werken aan een tweede album, zijn ook genomineerd in de categorie Beste internationale pop-/rockband. Het is nog niet bekend of ze deze prijs ook mee naar huis mogen nemen.

Titelmuziek

Donderdagavond werd bovendien bekend dat de band de titelmuziek zal verzorgen voor de Amerikaanse serie Wayward Pines. De muziek van The Commin Linnets is echter alleen voor Nederlandse kijkers van de serie te horen. 

De band kreeg enkele trailers van de serie opgestuurd en kwam er al snel achter dat een bestaand nummer van de band goed zou kunnen werken.

"We kregen trailers toegestuurd en wisten direct: 'Dat liedje, dat moet erbij'", zegt DeLange tegen Veronica Superguide. "Het gaat over forrest lands en avenues en in de trailer zag je dan ook een shot vanuit een dennewoud naar een straatje. Het kwam helemaal samen."