Marco Borsato gaat Symphonica in Rosso weer doen. Dat maakte de zanger maandagavond bekend bij RTL Late Night.

Het concert is in het Amsterdamse Ziggo Dome, in plaats van het Gelredome in Arnhem waar de reeks tot nu toe was. Vooralsnog zijn er twee optredens gepland, op 23 en 24 oktober.

De kaartverkoop begint aanstaande donderdag.

Borsato bedacht de jaarlijks terugkerende concertreeks met als thema de kleur rood. In 2006 waren alle tien zijn concerten uitverkocht. Het jaar daarna nam Paul de Leeuw het stokje over, met vijf uitverkochte concerten.

In de jaren daarna kwamen nog onder anderen Diana Ross, Nick & Simon en Doe Maar. Anouk was de laatste die Symphonica deed in 2013; vorig jaar was er geen reeks.

25 jaar

Borsato zit inmiddels 25 jaar in het vak, reden voor hem om nogmaals deze concertreeks te gaan doen. De setting is onveranderd: hij wordt begeleid door zijn bijna 40-koppige band Guido's Orchestra, en het publiek wordt weer gevraagd rode kleding of accenten te dragen.

De eerste gastartiest is bekendgemaakt: de Italiaanse zanger Zucchero komt optreden. Hij is onder meer bekend van de songs Senza una Donna, Diamante en Il Volo. Net als Borsato viert ook hij een jubileum: Zucchero zit dertig jaar in het vak.

"Veel van de mensen die in 2006 Symphonica in Rosso hebben bezocht, gaven aan dat ze dit spektakel nog een keer mee wilden maken", legt Borsato uit.

Enorme eer

"Om in mijn jubileumjaar deze wervelende concerten opnieuw te mogen geven voelt fantastisch. Dat mijn jeugdidool Zucchero komt om met mij te zingen, is een enorme eer." Borsato zegt "een brug te willen slaan tussen dynamische popmuziek en intiem klassiek".

De zanger heeft voor het Ziggo Dome gekozen vanwege de meest moderne technieken die de zaal in huis heeft en de goede akoestiek. "Daarnaast is het bijzondere van de locatie dat je ondanks de grote capaciteit, je als artiest het gevoel hebt dat het publiek zo dichtbij staat dat je ze kunt aanraken."