Drake is aangeklaagd voor laster door de makers van de documentaire Drake's Homecoming: The Lost Footage

De rapper twitterde eerder deze week niets met de film te maken te hebben, wat volgens distributiebedrijf SpectiCast onjuist is.

Het bedrijf claimt dat Drake "een campagne voor het vernietigen van de commerciële waarde van de film is begonnen", zo heeft Entertainment Weekly in de rechtbankdocumenten gelezen.

Met zijn tweets zou Drake de indruk wekken dat de opnames tijdens zijn concert in Toronto in 2009 niet geautoriseerd waren.

Toestemming

"Drake heeft toestemming gegeven voor video- en geluidsopnames van het concert in 2009 en heeft de trailer voor de film in december 2014 goedgekeurd."

Drake zou volgens het bedrijf hebben getekend voor vijftien procent van de opbrengsten van de film en zonder waarschuwing afstand hebben genomen. Het bedrijf vermoedt dat Drake zich tegen de film heeft gekeerd, omdat hij een concert geeft op de premièredatum en niet aan kaartverkoop wil verliezen.

Maandag twitterde Drake dat "de Drake Homecoming-film niets is waar Drake aan meewerkt. Ik vind dat het mijn verantwoordelijkheid is mijn fans te informeren en te beschermen."

De rapper heeft nog niet gereageerd op de rechtszaak.