Dotan en Mr. Probz zijn dinsdagavond tijdens de uitreiking van de Buma Awards bekroond voor hun hitsingles. 

Home van Dotan was in 2014 het meest gekochte, gestreamde en gedraaide nummer in Nederland en Waves van Mr. Probz het meest succesvolle Nederlandse nummer in het buitenland.

Dotan ziet de onderscheiding als erkenning van zijn werk als componist. "Deze award zie ik als een enorme eer en waardering als songwriter. Dat Home zo'n groot succes zou worden, had ik nooit verwacht. Het feit dat het zo veel verschillende emoties oproept, vind ik erg bijzonder."

Mr. Probz ziet de prijs als een kroon op een succesvol jaar. "Deze award is voor mij nogmaals een dikke bevestiging van het internationale succes van Waves. Natuurlijk was 2014 een waanzinnig jaar, maar ik blijf altijd vooruitkijken naar nieuwe kansen en uitdagingen."

De artiest hoopt dat er in Nederland iets meer naar eigen talent wordt gekeken. "Er zijn zo veel toffe acts in Nederland”, vertelt hij nadat hij dinsdag een Buma Award heeft gewonnen op het gala voor tekstschrijvers. “Maar het gras is altijd groener aan de overkant."

Vader Abraham

Componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers kwamen dinsdagavond in Hilversum bijeen voor de uitreiking van de muziekprijzen. De presentatie van het gala was in handen van Erik de Zwart.

De Buma Award oeuvreprijs kwam toe aan Vader Abraham voor zijn bijdragen aan de Nederlandse muziek. Frank Boeijen kreeg de Lennaert Nijgh Prijs voor beste tekstschrijver en de Gouden Harp voor de beste promotie van Nederlandse muziek ging naar Radio 2-dj Daniel Dekker.

De Buma Award voor meest succesvolle filmmuziek was voor componist Jeroen Rietbergen die de muziek maakte voor Gooische Vrouwen 2.

Lijsten

Achter Home eindigde In Your Arms van Chef'Special in de lijst van meest succesvolle nummers in eigen land, gevolgd door Waves van Mr. Probz. Shoes of Lightning van Racoon prijkt op vier en Calm After The Storm van The Common Linnets staat op vijf.

In de lijst van internationale successen wordt Waves gevolgd door Red Lights van Tiësto en Bad van David Guetta en Showtek (geschreven door de dj-broers uit Eindhoven en de Nederlands/Surinaamse Giorgio Tuinfort). Wasted van Tiësto en Calm After The Storm staan op een gedeelde vierde plaats.