De lente is vroeg dit jaar. De eerste zonnestralen doen je onherroepelijk uitzien naar de festivalzomer, maar je moet even geduld hebben: ’s avonds kan het nog flink koud zijn. Geen probleem natuurlijk, want in het clubcircuit is deze week weer genoeg te beleven. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze de leukste concerten op een rijtje. 

Nicki Minaj komt naar de Ziggo Dome in Amsterdam en de oudgedienden van Spandau Ballet zullen bij de buren van de Heineken Music Hall laten zien dat leeftijd geen rol speelt als het om goede muziek gaat. Ook Noel Gallagher en The Script maken deze week de oversteek naar ons land. Thuiswedstrijden zijn er voor Racoon, Mr. Polska en Navarone, die eens te meer aantonen dat het ontzettend goed gaat met Nederlandse muziek.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje. 

Nicki Minaj 19 maart, Ziggo Dome, Amsterdam 
Misschien ken je haar van de stem van mammoet Steffie in de film Ice Age 4: Continental Drift, maar meer waarschijnlijk van gigantische hits als Starships en Bang Bang. Die zal ze ongetwijfeld spelen in de Ziggo Dome. Hoewel, ze heeft inmiddels zoveel successen op haar naam staan dat ze nauwelijks meer in één concert passen. 

Meer informatie concert Nicki Minaj  

Spandau Ballet 21 maart, HMH, Amsterdam 
Spandau Ballet was natuurlijk vooral in de jaren tachtig populair, maar we zijn ze nog lang niet vergeten. Sterker nog, nummers Gold, True en Through The Barricades zijn ware evergreens gebleken die over honderd jaar waarschijnlijk nog steeds gedraaid worden.

Meer informatie concert Spandau Ballet 

Danko Jones Zaterdag 21 maart, Melkweg, Amsterdam Zaterdag 28 maart, Metropool, Hengelo

Vorige maand bracht de Danko Jones zijn nieuwe album Fire Music uit. Geen gekke titel – het heilige vuur blijkt nog steeds te branden in dit Canadese hardrocktrio. Maar hoe lekker dat album ook is, Danko Jones moet je eigenlijk live zien. Muziek, vinden ze, maak je niet in de studio. Dat doe je op een podium. Het gaat om de confrontatie met het publiek. Wie durft de confrontatie aan?

Meer informatie concerten Danko Jones

Tokio Hotel 21 maart, TivoliVredenburg, Utrecht
Het is vijf jaar geleden dat Tokio Hotel in Nederland stond. Toen was dat in Ahoy in Rotterdam, nu wordt TivoliVredenburg in Utrecht tijdelijk omgedoopt tot het populairste hotel ter wereld. Het nieuwe album Kings Of Suburbia van eind vorig jaar laat een nieuw geluid horen. De tienerpop is ingeruild voor retestrakke electropop. De oude hits zijn natuurlijk niet vergeten. Dat wordt hoe dan ook een heerlijk avondje keihard meebrullen

Meer informatie concert Tokio Hotel 

Racoon 18 t/m 28 maart Nijmegen, Zwolle, Utrecht, Groningen
Het Zeeuwse Racoon is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste bands van ons land. In de laatste editie van de top 2000 kwamen ze maar liefst elf keer voor. Toch kun je ze de komende periode in intieme zalen zien spelen. Wie het liever iets massaler heeft, kan in april zijn hart ophalen in de HMH.

Meer informatie concerten Racoon   

Fiction Plane 18 t/m 21 maart Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Groningen 
Fiction Plane is de band rond frontman Joe Sumner, de zoon van Sting. Dat hoor je aan zijn stem, maar verder heeft zijn muziek weinig met die van Sting of The Police van doen. Fiction Plane maakt onvervalste pop en rock. Het Britse trio speelt deze week vier keer in Nederland in relatief kleine zalen.

Meer informatie concerten Fiction Plane 

Noel Gallagher’s High Flying Birds 20 maart, TivoliVredenburg, Utrecht 
Noel is de oudste van de Gallagher-broers die tot voor kort furore maakten met Oasis. De interviews waarin Noel vertelt over de Oasis-reünie die er waarschijnlijk nooit gaat komen, zijn in één woord hilarisch. Zijn muziek met Noel Gallagher’s High Flying Birds is een stuk minder cynisch, maar je wordt er net zo vrolijk van.

Meer informatie concert Noel Gallagher’s High Flying Birds

The Script 20 en 21 maart, Ziggo Dome, Amsterdam 
De Ierse softrockband The Scipt bestaat nog niet eens zo gek lang; hun debuutalbum verscheen krap zeven jaar geleden. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit het muzieklandschap. Hun show in de Ziggo Dome was binnen tien minuten uitverkocht, zodat ze besloten om er eentje aan vast te plakken. En raad eens? Ook uitverkocht.

Meer info concerten The Script  

Navarone 20 maart, Victorie, Alkmaar 21 maart, Iduna, Drachten
Sinds de band De Staat Nijmegen opnieuw op de kaart zette als rockstad, regent het leuke bands uit die stad. Leukste aanwinst van de laatste tijd: Navarone. Hun twee albums werd door elke recensent opgehemeld en nu touren ze door het land om te laten zien dat ze het live ook kunnen. Binnenkort op een podium bij jou in de buurt.

Meer informatie concerten Navarone 

Mr. Polska 20 maart, Luxor Live, Arnhem 21 maart, Gigant, Apeldoorn 27 maart, Bibelot, Dordrecht 
Grote kleine man Mr. Polska was Pool van het Jaar 2011 en maakte onlangs een van de leukste hiphopplaten sinds tijden. Hij werd groot op YouTube, maar wordt nu ook door de radio opgepikt. Zijn nieuwe hit Ravotten met Ronnie Flex ken je vast. Voordat het festivalseizoen losbarst, bouwt hij nog een paar keer een feestje in de clubs.

Meer informatie Mr. Polska 

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.