Pharrell Williams riskeert dat ook zijn hit Happy onderwerp wordt van een plagiaatzaak. Nona Gaye vindt dat Happy hetzelfde klinkt als Ain't That Peculiar uit 1965 waarop haar vader Marvin Gaye te horen is.

Deze week besloot een Amerikaanse jury dat de hit Blurred Lines van Robin Thicke, Pharrell Williams en rapper T.I. een kopie is van Marvin Gayes hit Got To Give It Up.

De makers zijn veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 7,4 miljoen dollar (afgerond 7 miljoen euro). Ze gaan in beroep tegen deze uitspraak.

De nazaten van Marvin Gaye zijn van mening dat ook Happy gelijkenissen heeft met werk van de in 1984 overleden soulzanger. "Ik ga er geen doekjes om winden, ik vind dat de nummers op elkaar lijken", zegt Nona Gaye tegen CBS. Ze is niet direct van plan om juridische stappen te ondernemen tegen Williams.

Video: Pharrell Williams 'Happy' vs. Marvin Gaye 'Ain't That Peculiar'

Marvins ex-vrouw Janis Gaye zegt dat de nabestaanden de uitspraak van deze week koesteren voordat ze een nieuwe rechtszaak aanspannen. Ook zij vindt dat Happy gelijkenissen vertoont met Ain't That Peculiar.