Na razendsnel van start te zijn gegaan neemt de Nederlandse indiepopband Handsome Poets bij de derde plaat 2015 even adempauze. 

Bang om momentum te verliezen is de band echter niet, de derde plaat is vooral voor hunzelf.

"Je kan er niet omheen om toch te denken of iets gedraaid zou kunnen worden. Dat hebben we bij dit album helemaal los gelaten. We moeten het zelf vet vinden, en als ze het niet willen draaien dan doen ze dat niet, maar wij vinden het supergaaf."


Met het nummer Blinded werd Handsome Poets in 2010 direct gedraaid op de landelijke radiostations. Ze werden uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en een debuutalbum volgde. Amper anderhalf jaar later ligt ook de tweede plaat Sky On Fire in de winkel en trekt Handsome Poets door heel Nederland met een uitverkochte clubtour.

Olympische Spelen

De single Sky On Fire komt op de eerste plek in de hitlijsten te staan en wordt tevens opgepikt door de NOS als anthem van de Olympische Spelen in London van 2012.

Met deze hectische jaren in het achterhoofd wist de band dat het ze goed zou doen om bij de derde plaat meer tijd te nemen. "Het eerste liedje dat we schreven werd opgepikt door de radio en ging eigenlijk heel goed. Het was een hele snelle start, binnen drie maanden speelden we van de kroeg op Lowlands", zegt zanger Tim van Esch.

"Als band was het fijn om tijd te hebben om te ontdekken wat je vet vindt en soms ook uit de bocht vliegen en erachter komen wat het ook vooral niet moet zijn. Dat bepaalt wel je geluid en je identiteit."  

Synthesizer

Een muzikale zoektocht was het gevolg, één die met name leidde tot een groeiende interesse in synthesizers.

"Wij zijn lekker gaan experimenteren. Wanneer er geen druk is, wil je alles uitproberen en dat hebben we nu meer dan ooit gedaan. Je zoekt een balans tussen het neerzetten van een popsound, want dat willen we toch, plus wat er nog meer in ons zit", zegt toetsenist Nils Davidse.

De albumtitel 2015 benadrukt de frisse start die Handsome Poets met het album wil maken. "Één januari kwam de single Stardust uit en het album past gewoon bij dit jaar", zegt van Esch.

"2015 is het startpunt van wat wij Handsome Poets 3.0 noemen. Dit is het derde album en de derde bandformatie. Dit is de harde kern en hiermee willen we verder. 2015 is gewoon gaan", voegt Davidse toe.