Het Hongaars songfestivallied heeft een Nederlands tintje; de Haagse Sára Hélène Bori schreef de tekst van de Hongaarse inzending Wars for Nothing. Daarover bericht Den Haag FM. 

Sára Hélène werd in Utrecht geboren en woont nu in Den Haag, maar ze woonde ook in Hongarije.

Het lied van de Hongaars-Nederlandse singer-songwriter, dat zij samen schreef met componist Áron Sebestyén, werd door het publiek uit dertig nummers gekozen.

"We hebben besloten het lied in te sturen en te kijken wat er gebeurt. Uit alle nummers die ingestuurd werden, koos Hongarije er dertig uit die meededen aan een televisieshow. In die show vielen steeds nummers af, totdat ons nummer overbleef", aldus de zangeres.

Oprecht

Ze heeft er geen verklaring voor waarom juist haar nummer werd uitgekozen. "Misschien omdat het de mensen raakt. Het is eerlijk, oprecht."

Er zit volgens Bori een diepe boodschap in het nummer, dat wordt gezongen door de artiest Boggie. "Het nummer is een bericht naar buiten dat we stil moeten staan bij alles wat er om ons heen gebeurt. Want ook al hebben wij geluk met de positie waarin we staan, er is veel leed en pijn in de wereld."