Na bijna een week overleg heeft een Amerikaanse jury dinsdag in Los Angeles geoordeeld dat Pharrell Williams en Robin Thicke plagiaat hebben gepleegd met hun nummer Blurred Lines uit 2013.

De artiesten moeten 7,3 miljoen dollar (omgerekend ruim 6,8 miljoen euro) betalen aan de familie van zanger Marvin Gaye.

De kinderen van de in 1984 overleden soulzanger Marvin Gaye klaagden Williams en Thicke aan omdat Blurred Lines te veel zou lijken op Gayes hit Got to Give it up uit 1977. De nabestaanden hadden 25 miljoen dollar (23,4 miljoen euro) schadevergoeding geëist.

Tijdens de rechtszaak zijn beide nummers zeer gedetailleerd met elkaar vergeleken. Zowel Thicke als Williams zaten de afgelopen tijd in het getuigenbankje. Beiden hebben duidelijk gezegd dat zanger Thicke geen rol heeft gespeeld in het schrijven van Blurred Lines.

Video: Rechter stelt nabestaanden Gaye in het gelijk

Stijl

Williams ontkent plagiaat te hebben gepleegd en zegt zich alleen achteraf te hebben gerealiseerd iets in de stijl van Gaye te hebben gecreëerd.

Williams en Thicke verdienden elk 5 miljoen dollar met het nummer. Beide artiesten kunnen nog tegen de uitspraak in beroep.

Video: Vergelijk beide nummers: