Method Man is het absoluut niet eens met de voorwaarden rond het nieuwe album van Wu-Tang Clan. De koper van het album, waarvan maar één exemplaar bestaat, mag de muziek pas na 88 jaar verspreiden.

"Stom", vindt de rapper, die ook op de plaat te horen is.

Maandag gaven rapper RZA en producent Cilvaringz de eerste en laatste openbare presentatie van het album in New York, waar ze dertien minuten aan muziek lieten horen aan een aantal journalisten.

Once Upon A Time In Shaolin bestaat uit 31 nummers waarop naast alle negen leden van de hiphopformatie gastartiesten als Carice van Houten en Cher te horen zijn.

Het enige exemplaar, dat nu in een kluis in Marokko ligt, wordt na een wereldwijde tour langs musea geveild. Tijdens de presentatie van het album werd bekendgemaakt dat er geen digitale back-up zal zijn en dat de uiteindelijke eigenaar de muziek pas na 88 jaar mag vrijgeven.

'Belachelijk'

"Ik vond het in het begin allemaal een goed idee", zei Method Man woensdag in reactie tegen XXL. "Maar dit is belachelijk. 88 jaar? Als dat klopt, dan is het stom." Volgens hem is hij niet de enige die het om deze reden heeft gehad met de plaat, waaraan zes jaar werd gewerkt. "Als muziek niet gewoon muziek kan zijn en jullie er iets anders van willen maken, laat dan maar. Geef het aan de mensen, als ze het willen horen, laat ze het hebben."

Het is nog niet bekend wanneer de het album op tour gaat en wanneer de veiling eindigt.