Pharrell Williams heeft gezegd geen plagiaat te hebben gepleegd bij het schrijven van Blurred Lines.

In de rechtszaal getuigde hij woensdag zich niet op zijn gemak te voelen bij de aantijging van de nabestaanden van Marvin Gaye, die vinden dat de hit uit 2013 teveel lijkt op Gayes hit Got To Give It Up.

Williams gaf toe in interviews te hebben gezegd dat hij "probeerde te doen alsof" hij Gaye was, maar zei dat dit alleen was omdat hij zich achteraf realiseerde dat hij een lied in dezelfde stijl als Gaye had gecreëerd. "Ik respecteer zijn werk meer dan ik in woorden kan uitdrukken", zei Williams volgens Los Angeles Times.

Op de vraag of hij heeft geprobeerd het gevoel van Gayes muziek uit de late jaren 70 op te roepen, antwoordde Williams, die ongeveer een uur in het getuigenbankje zat: "Gevoel, maar dat is geen inbreuk op het auteursrecht."

Robin Thicke

Verder bevestigde Williams dat hij het lied vrijwel alleen heeft geschreven, ondanks dat de tekst aan zowel hem als zanger Thicke is toegeschreven. Thicke gaf vorige week al toe in de rechtbank dat het lied min of meer af was op het moment dat hij in de studio arriveerde.

Rapper T.I., die ook in Blurred Lines te horen is, wordt donderdag in de getuigenbank verwacht.