De gemeente Rotterdam heeft woensdag besloten om voorlopig geen poppodium in de stad te realiseren. 

Daarmee sluit de gemeente aan bij een advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC). 

De RRKC was erg te spreken over de gedrevenheid waarmee partijen in de stad willen werken een poppodium. Maar volgens directeur Inez Boogaarts zijn de ingediende initiatieven van "onvoldoende kwaliteit en onvoldoende toegevoegde waarde om de gestelde doelen te realiseren.”

De gemeente denkt dat de programmering daarom onvoldoende zal zijn en dat dit tot tegenvallende resultaten zal leiden. Het college van Rotterdam heeft daarom besloten om geen tweede onderzoeksfase in te stellen en voorlopig geen poppodium te realiseren in Rotterdam. 

Bij de gemeente waren in december elf plannen ingediend voor een poppodium, nadat de gemeente zelf opgeroepen had om met initiatieven hiervoor te komen. 

Beraden

“Ik heb veel waardering voor het getoonde initiatief en de energie in de sector. In aanloop naar het volgende Cultuurplan gaan we ons beraden op de lange termijn ambities op het gebied van popmuziek", zo besloot wethouder voor cultuur Visser.

Het geld dat gereserveerd was voor de realisatie van het poppodium heeft de wethouder beschikbaar gesteld voor eenmalige initiatieven in de popsector.