Met zes shows in de Heineken Music Hall in Amsterdam hebben Karen, Kristel en Josje dit weekeinde de Nederlandse tournee van K3 kan het afgesloten.

Op zaterdag drie shows en op zondag weer, maar K3 is wel wat gewend, vertelt het trio achter de schermen van de HMH. Karen: "In Oostende waren het er negen, toen hadden we ook nog drie shows op maandag."

'K3 kan het' zit er bijna op voor de meidengroep die gedurende de tournee vele kinderwensen heeft vervuld. De show, genoemd naar de laatste single, begon in november met acht shows in Ahoy Rotterdam. De kinderidolen maakten daarna nog tussenstops in Enschede en dit jaar in Den Bosch, Zwolle, Eindhoven en dit weekeinde Amsterdam. Josje: "Over twee weken staan we nog in Hasselt, dat is de laatste plaats waar we optreden."

Videoclip

Over drie weken neemt de meidengroep ook de videoclip op voor de nieuwe single K3 Loves You. "Dat doen we met 300 van onze fans. Zeker omdat we nu wensen vervullen, horen we van veel kinderen dat ze zo graag eens met ons samen willen zingen en dansen. In de clip K3 Loves You krijgen ze daarvoor de kans. Voor ons is het een gelegenheid eens dankjewel te zeggen."

Volgens Karen hebben zich al 5000 kinderen opgegeven voor de opnames van de videoclip: "Veel kinderen moeten we teleurstellen. Ja, ook met deze show zie je dat. We zien veel kinderen die teleurgesteld zijn als we hun naam niet uit de trommel trekken om hun wens te vervullen."

Koudwatervrees

Het verwezenlijken van kinderdromen maakt de show K3 kan het wel gevarieerd. Kristel: "Zondagmiddag hadden we een huilend kindje, ze was drie denk ik. Toen hebben we papa maar op het podium geroepen, die heeft lekker meegedaan." Er zijn ook kinderen die de zogeheten vliegwens niet aandurven. Josje: "Tijdens dit spectaculaire onderdeel van de show vliegen de kinderen aan een grote tros ballonnen over het podium. Maar sommige kinderen krijgen koudwatervrees op het moment dat ze worden uitgekozen."

Karen: "Voor zulke gevallen hebben we altijd een reserveliedje klaarstaan. Als iemand niet durft, trekken we een nieuwe naam. Dat vergt echter wel tijd, voordat die naar voren is gekomen en een harnasje heeft aangetrokken. Intussen zingen wij een extra liedje. Gelukkig hebben we er genoeg!"

Nieuw album

Op 20 maart komt de concertregistratie van de show uit. De voorstelling is in Rotterdam opgenomen. Op de vraag of de nieuwe single K3 Loves You een voorbode is van een nieuw album, de opvolger van Loko le! uit 2013, knikt Kristel bevestigend.

Voorzichtig formuleert ze: "Ja, we zijn ons al aan het voorbereiden. We hebben inderdaad al een goed idee, al kunnen we er nog niet te veel over vertellen.”