De man die de computer van Madonna heeft gehackt, is vijf weken na zijn arrestatie officieel aangeklaagd door justitie in Israël. 

De man heeft vier aanklachten aan zijn broek hangen. Naast hacken is dat het meegluren in andermans computer, het schenden van copyrights en het verhinderen van onderzoek. Dit somt Hollywood Reporter vrijdag op uit de tenlastelegging.

Hollywood Reporter ontdekte dat de verdachte niet alleen demo's van haar laatste album Rebel Heart had gestolen, maar eveneens haar vorige studioalbum MDNA. Zo zou hij in 2012 een vroege versie van haar nummer Give Me All Your Luvin' hebben gekopieerd en kort daarna verkocht.

Te koop

In de rechtbankstukken staat verder dat de verdachte opnames van Madonna's repetities voor de Grammy's te koop aanbood voor bedragen die opliepen tot boven de 1000 dollar (893 euro).

De Israëliër, die drie jaar geleden meedeed aan een talentenjacht op de Israëlische televisie, zou bovendien een van zijn klanten hebben gewaarschuwd voor het politieonderzoek en vroeg hem volgens justitie om correspondentie en dus bewijsmateriaal te wissen.

Vijf jaar cel

De verdachte werd op 21 januari gearresteerd. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak dient. Wel is besloten de voorlopige hechtenis van de verdachte te verlengen. Volgens deskundigen in Israël riskeert de verdachte een celstraf van vijf jaar. Het album Rebel Heart verschijnt op 9 maart.