Lee Towers heeft nog maar vier weken om zijn stem weer in de vereiste vorm te krijgen voor zijn verjaardagsconcert in het Circus Theater in Scheveningen. 

''Zingen is er nog even niet bij'', vertelt hij aan het AD vrijdag. ''Pas gisteren heb ik van de KNO-arts toestemming gekregen om te beginnen met stemoefeningen."

Towers heeft wel vertrouwen in een goede afloop. ''Was er natuurlijk al stiekem mee bezig als niemand op mij lette. Je bent natuurlijk wel benieuwd of de apparatuur nog wil werken."

De operatie vorige maand was spannend, vertelt de zanger. ''De chirurg is via mijn keel naar binnen gegaan, vlak langs mijn stembandzenuwen. Nog steeds moet ik er niet aan denken wat er had kunnen misgaan."

Onverwoestbaar

De Rotterdammer wil nu graag weer aan de bak. ''En dat zal wel zo blijven totdat ik echt niet langer kan. Mentaal ben ik nu eenmaal onverwoestbaar. Dat is toch mijn Rotterdamse mentaliteit, niet lullen, maar poetsen. Kom op, de beuk erin.''

Zijn 69e verjaardag viert Lee Towers op 23 maart met ''een intiem concert zonder speciale gasten en met een flink aantal verrassingen''. Hij sluit niet uit dat hij ook nog eens naar Ahoy gaat. ''Van verschillende kanten ben ik al benaderd om daar nog een keer uit te pakken. Ik moet er nog eens heel goed over nadenken, er zit verschrikkelijk veel werk aan vast.''