Om te bewijzen dat veel popnummers op dezelfde manier in elkaar steken, heeft Robin Thicke een aantal popklassiekers gespeeld in de rechtszaal.

Dat meldt E! News.

Hij hoopte hiermee de rechter ervan te overtuigen dat hij geen muziek van Marvin Gaye heeft gekopieerd.

De familie van Marvin Gaye sleepte Thicke voor de rechter omdat zijn hit Blurred Lines volgens hen teveel lijkt op Gaye's nummer Gotta Give Up uit 1977.

In een zitting woensdag nam Thicke zijn keyboard mee naar de getuigenbank om een medley te spelen met daarin onder meer With Or Without You van U2, Let It Be van The Beatles en No Woman No Cry van Bob Marley.

Daarmee wilde hij duidelijk maken dat de structuur van het nummer dat hij samen met Pharrell Williams maakte misschien wel op andere liedjes lijkt qua opbouw, maar meer ook niet. Slechts één akkoord komt overeen, volgens Thicke.

Drugs

Wel gaf Thicke toe wegens invloed van drugs en alcohol eerder onterecht te hebben geclaimd het brein achter zijn hit te zijn. "De grootste hit uit mijn carrière is geschreven door iemand anders dus was ik jaloers en wilde ik het op mijn naam zetten", biechtte de zanger op.

In een eerdere ronde in de rechtszaak oordeelde de rechter dat het aannemelijk is te denken dat Thicke en Williams af hebben gekeken van de hit van Gaye. De zaak loopt naar verwachting nog acht dagen. Ook Pharrell, rapper T.I. en Thickes ex Paula Patton zullen in de getuigenbank verschijnen.