Het is ruim een jaar geleden dat de Britse boyband The Wanted aankondigde voorlopig te stoppen. Maar volgens bandlid Nathan Sykes is het nog niet over en uit voor de groep.

''We zijn niet uit elkaar. We nemen als band even een pauze'', zegt Sykes tegen People. ''We vonden allemaal dat het tijd was om soloprojecten na te jagen. En in de toekomst hebben we dan, samen met onze fantastische fanbase, iets om naar terug te keren.''

Hij ontkent dat The Wanted een pauze hebben genomen vanwege het enorme succes van directe concurrent One Direction. Maar hij geeft wel toe: ''De manier waarop One Direction een waar fenomeen is geworden, is bijzonder voor iedereen die in een boyband zit. Ze zijn zo succesvol en ze doen het zo goed, dat ik denk dat het een goede periode is om even een pauze te nemen.''

Toch zit een reünie van The Wanted er voorlopig nog niet in, aldus de 21-jarige Sykes. Hij is namelijk druk bezig met zijn solocarrière. In het voorjaar verschijnt zijn eerste solonummer en aan het eind van het jaar zijn soloalbum, dat persoonlijk zal zijn.

''Ik ben geen prater en ik kan soms erg verlegen zijn. Ik wil altijd veel zeggen, maar ik weet niet goed hoe, dus probeer ik het in mijn nummers te verwerken'', aldus Sykes. Zijn relatie met zijn ex Ariana Grande komt zeker aan bod.