Paloma Faith noemt zichzelf bewust van sociale en maatschappelijke problemen en daar maakt ze momenteel ook nummers over. Volgens de zangeres houdt deze generatie zich teveel met zichzelf bezig. 

"Wij maken de hele tijd selfies en houden ons steeds bezig met onze eigen verlangens. Ik wil verder kijken dan mijn eigen verlangens en behoeften en de mensheid beschouwen als een gezamenlijke verantwoordelijkheid."

​Hoewel haar muziek naar eigen zeggen tragische, romantische thema's belichaamt, wil de Britse pop-soul zangeres Paloma Faith op een volgend album een andere koers varen. 

"Natuurlijk is liefde geven en nemen belangrijk", zegt Paloma Faith. Toch geeft de zangeres aan dat ze ruimte wil creëren voor maatschappelijke vraagstukken. 

Politiek tintje

De Britse omschrijft zichzelf als iemand die weet wat er in de wereld speelt. "Ik vind het belangrijk om bepaalde dingen onder de aandacht te brengen."

Paloma Faith voelt zich niet voldoende geïnformeerd om een album te maken met een politiek tintje.

"Ik schrijf over gevoelens, dus ik schrijf dan een lied over hoe de wereld er volgens mij vandaag voor staat." Zo gaat een van de nieuwe nummers over hoe de mondiale welvaart slechts aan een procent van de wereldbevolking toehoort. "Dat vind ik teleurstellend", geeft de zangeres aan. Een ander lied, Raise Your Hands Up, gaat over gezamenlijk je hand opsteken om te spreken.

"Het gaat erover dat als wij allemaal samenkomen, wij alles beter kunnen maken." 

In 2009 brengt Paloma Faith haar debuutalbum Do You Want The Truth or Something Beautiful? uit. Zowel met deze plaat als met de opvolger behaalt de Britse dubbel platinum. In 2014 komt het derde album van Paloma Faith uit, genaamd A Perfect Contradiction.

Aan het eind van dat jaar verschijnt een re-release waarop een aantal nieuwe liedjes staan. Momenteel is de pop-soul zangeres aan het touren en werkt ze aan aan nieuw materiaal.

Liefde

De muziek van Paloma Faith gaat voornamelijk over de liefde. "Wat mijn werk bijeenbrengt, is de zoektocht naar wat ons allemaal hetzelfde maakt", zegt de zangeres.

"Het verlangen om liefde te vinden, geven en ontvangen. De universele zoektocht."

Hoewel Paloma Faith dit een belangrijk onderwerp vindt, wil zij zichzelf op een volgende plaat uitdagen door dit thema links te laten liggen. "Misschien verander ik nog van gedachten, maar op dit moment probeer ik een album te schrijven waar geen enkel nummer over liefde op staat."