Amsterdamse Natalie La Rose breekt door in VS

De 27-jarige Natalie La Rose uit Amsterdam scoort in de Verenigde Staten een grote hit met haar single Somebody. De single die ze afgelopen december uitbracht steeg afgelopen week zeventien plaatsen naar nummer 59 in de Billboard Hot 100.

Het nummer is een variant I Wanna Dance With Somebody van Whitney Houston en is de afgelopen weken al ruim 2,2 miljoen beluisterd via YouTube. Sinds vrijdag staat de bijbehorende clip online.

La Rose werkte al samen met Flo Rida, die ze twee jaar geleden tijdens een feestje had ontmoet. "Blijkbaar was Flo Rida onder de indruk van mijn lef, want hij vroeg me mee op tournee", vertelt Natalie aan Het Parool.

Een jaar na de tour bood hij haar een contract aan. "Hij is inmiddels een mentor voor me. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is geduld te hebben, want het is niet altijd makkelijk geweest. Het ging niet zo snel als ik wilde."

Natalie is opgegroeid in Amsterdam-Zuidoost. ''De Bijlmer met al zijn culturen en waar overal wordt gezongen en gedanst heeft me gevormd tot wie ik nu ben." Ze zien hier niet vaan iemand die niet bang is om van zich af te bijten en die recht voor zijn raap is, vult La Rose aan.

"Bovendien wil ik keihard werken en ben ik bij alles betrokken: ik schrijf mijn eigen muziek, ik doe de choreografie, ik zit zelfs de videoclip te monteren. Dat vinden ze wel interessant, geloof ik.''

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie