Overzicht: Dit zijn de leukste concerten van de week

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in de start van het jaar. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.  

Nu het vaker wel dan niet stormt en de open haard iedere avond aan kan, puilt de Nederlandse concertagenda uit van interessante optredens. Zowel in de grootste arena’s als de allerkleinste zalen valt er elke avond wel iets te beleven op het gebied van livemuziek.

Deze week gaan Nederlandse acts voor het grote werk. Voor Kensington tweemaal in de Ziggo Dome speelt, staan ze nu nog in de Heineken Music Hall. Jett Rebel staat een dag later in dezelfde zaal. Verder komt soulster Macy Gray langs, trekt Kovacs het clubcircuit in en krijgen Zwolle en Leiden een bijzondere coverband op bezoek.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Ry X - Maandag 16 februari, Paradiso, Amsterdam
Afgelopen zomer was Ry X festivalfavoriet met zijn project The Acid, maar nu keert hij solo terug. De prachtige kille vocalen gaan ongetwijfeld voor meerdere kippenvelmomenten zorgen en de bijzondere elektronische beats vervolgens voor een dansfeestje. Een van de grootste muzikale talenten van de afgelopen jaren.

Meer informatie concert Ry X

Macy Gray - Dinsdag 17 februari, TivoliVredenburg, Utrecht
De Amerikaanse R&B-zangeres Macy Gray behoeft eigenlijk geen introductie meer. Vijftien jaar geleden brak ze door met de single I Try en afgelopen najaar verscheen haar achtste studioalbum. Samen met onder meer Lauryn Hill en Jill Scott het gezicht van de vrouwelijke nu-soul.

Meer informatie concert Macy Gray

Kovacs - Woensdag 18 t/m zondag 22 februari, Goes, Rotterdam, Groningen, Tilburg, Amsterdam
De jonge Brabantse zangeres Sharon Kovacs geldt als een van de grootste Nederlandse beloftes voor 2015. Haar debuutalbum verschijnt volgende maand pas, maar nu is ze alvast in de kleine zalen van het clubcircuit te zien. Het is ongetwijfeld een kwestie van tijd voor ze met haar krachtige doorleefde stem op veel grotere podia staat.

Meer informatie tournee Kovacs

Urbanus - Donderdag 19 februari, Oude Luxor, Rotterdam
Met zijn voorstelling Urbanus Zelf! is de Belgische komiek en zanger Urbanus al een paar keer langsgeweest in Nederland, maar voorlopig is hij er nog niet klaar mee. Na Rotterdam deze week volgen in maart nog negen andere steden. Verwacht zijn grootste hits aangevuld met hilarische sketches.

Meer informatie tournee Urbanus

Dan Deacon - Donderdag 19 februari, Tolhuistuin, Amsterdam
Optredens van de Amerikaanse elektronische muzikant Dan Deacon willen nog wel eens uit de hand lopen. Hij heeft er namelijk een handje van om het publiek gekke dingen te laten doen en zo trok de grote zaal van Paradiso een paar jaar geleden massaal naar buiten om een grote haag te vormen. Dit keer neemt hij een brass band mee: feest gegarandeerd.

Meer informatie concert Dan Deacon

The Perfect Tool - Donderdag 19 februari, Hedon, Zwolle / Vrijdag 20 februari, Gebr. De Nobel, Leiden
Het leven van een Tool-fan gaat niet altijd over rozen. Het laatste album van de band dateert uit 2006 en de laatste Nederlandse show vond ook alweer acht jaar geleden plaats. Gelukkig is er The Perfect Tool, een tribute waar de bandleden zelf ook fan van zijn. Uiteraard komen alle klassiekers van de groep voorbij tijdens de shows.

Meer informatie concerten The Perfect Tool

Kensington - Vrijdag 20 februari, Heineken Music Hall, Amsterdam
Het gaat dusdanig goed met Kensington dat de Heineken Music Hall nog een relatief kleine zaal is om ze te zien. Eind dit jaar staat de Nederlandse rockband maar liefst twee keer voor een uitverkochte Ziggo Dome. De grootse nummers van de laatste plaat passen dan ook perfect bij podia van dit formaat.

Meer informatie concert Kensington

Jett Rebel - Zaterdag 21 februari, Heineken Music Hall, Amsterdam
Na tientallen clubshows in 2014 is het deze week tijd voor het grootste eigen concert van Jett Rebel tot nu toe. Dat de jonge Nederlandse muzikant er klaar voor is, bleek wel uit de voorverkoop: het concert verkocht razendsnel uit. Zijn eigenzinnige pop en sterk gitaarspel gaan ongetwijfeld een mooie avond opleveren.

Meer informatie concert Jett Rebel

Mr. Polska - Zaterdag 21 februari, Metropool, Hengelo
Deze week keert de Nederlandse rapper met Poolse roots Mr. Polska ook weer terug in het clubcircuit. Zijn debuutplaat Waardevolle Gezelligheid is inmiddels een goede tijd uit, maar tijdens de clubshows komt ongetwijfeld ook nieuw materiaal voorbij. De rauwe nieuwe single De Libi belooft in ieder geval veel goeds.

Meer informatie concert Mr. Polska

Don’t Let Daddy Know - Zaterdag 21 februari, Ziggo Dome, Amsterdam
Het gaat goed met de Nederlandse jongens van Don’t Let Daddy Know. Het evenement pakt het groots aan dit jaar en trekt onder meer richting Azië en het Verenigd Koninkrijk. Maar dit weekend nog even een Nederlands feestje. In een uitverkochte Ziggo Dome zijn onder meer Martin Garrix en Quintino van de partij.

Meer informatie Don’t Let Daddy Know

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het concertaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de concertagenda van Podiuminfo.

Lees meer over:
Tip de redactie