Volgens Buma/Stemra vormt auteursrecht geen obstakel, maar een duurzaam inkomstenmodel. De auteursrechtenorganisatie reageert op de 'staat van de econimie' van minister Henk Kamp (Economische Zaken).

De minister vertelde in zijn staat van de economie dat auteursrechtenregimes een voorbeeld zijn voor belemmeringen waar Nederlandse ondernemers op zouden stuiten.

Volgens Kamp is er een noodzaak het auteursrecht te moderniseren. Daar heeft Buma/Stemra een andere mening over. 

"Recente ontwikkelingen van muziek op internet laten zien dat auteursrecht geen obstakel is, maar juist een duurzaam model biedt voor het genereren van inkomsten voor mensen die werkzaam zijn in de creatieve sector, terwijl het tegelijkertijd innovatie ondersteunt," zegt Hein van Ree, CEO van de auteursrechtenorganisatie, in een persbericht.

"Met de bijdrage die zij leveren aan de Europese economie kan niet lichtzinnig omgesprongen worden."

Armin van Buuren

"Toen Minister Kamp in oktober van vorig jaar Amsterdam Dance Event bezocht, zei hij in gesprek met Armin van Buuren letterlijk: 'De bescherming van auteursrechten is zeer wezenlijk en ik wil hierin echt iets voor jullie betekenen'. Te vaak wordt gezegd dat auteursrecht een obstakel is voor innovatie, terwijl makers juist vernieuwers zijn. Wij staan er dan ook voor om de rechten van makers te beschermen", aldus Van Ree.