Kylie Minogue neemt Giorgio Moroder mee op tournee

Kylie Minogue maakt zich op voor een nieuwe tournee door Australië en neemt niemand minder dan discolegende Giorgio Moroder mee. De dj speelt bij elke show een set, meldt Billboard vrijdag.

Minogue verheugt zich op de samenwerking met de 74-jarige Italiaan. "Hij is de perfecte partner in crime", aldus de Australische popster in een statement van haar management.

Eind vorig jaar kondigde Moroder aan dat hij komende lente voor het eerst in dertig jaar tijd een nieuw soloalbum uitbrengt. Voor het album werkte hij samen met onder anderen Britney Spears, Sia en Kylie Minogue met wie hij het nummer Right Here, Right Now opnam.

Moroder maakte halverwege de jaren zeventig Donna Summer tot een discowereldster met zijn productie I Feel Love en Love to Love You Baby.

In de jaren tachtig maakte hij furore met zijn elektronische muziek. In 2013 maakte hij zijn comeback met een onverwachte rol in Daft Punk's megahit Random Access Memories, waarna hij de smaak weer te pakken kreeg. Zo remixte hij onlangs het nummer I Can't Give You Anything but Love van Lady Gaga en Tony Bennett en Coldplay's Midnight.

Kylie's Kiss Me Once tour door Australië begint op 14 maart in Perth en duurt tot 21 maart.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie