Dave Grohl en Typhoon ambassadeurs Record Store Day

Foo Fighters-zanger Dave Grohl is dit jaar de ambassadeur voor Record Store Day, een dag waarop onafhankelijke platenzaken in het zonnetje worden gezet. De Nederlandse ambassadeur is Typhoon.

Ter gelegenheid van Record Store Day brengen Foo Fighters een speciale 10 inch-plaat uit, Songs From The Laundry Room, met vier niet eerder uitgebrachte nummers.

"Ik vond mijn roeping in een van de platenbakken in een donkere, stoffige platenzaak", liet Grohl weten in een persbericht. Volgens hem vond hij in die winkel een verzamelalbum met hits van onder anderen Alice Cooper, Kool and the Gang en Edgar Winter dat hem deed beseffen dat hij zelf muzikant wilde worden.

"Mijn leven was voorgoed veranderd."

Ontspannen

Typhoon zegt dat hij zo vaak mogelijk naar platenzaken gaat. "Voor mij is zo'n winkel bezoeken echt ontspannen", zegt hij.

"Een platenzaak is voor mij een tweede thuis. In dit digitale tijdperk waar je bijna alle muziek altijd kunt streamen is het juist fijn dat je experts achter de toonbank hebt die je kunnen gidsen in het enorme muziekaanbod en je kunnen wijzen op bijzondere releases."

Record Store Day ontstond acht jaar geleden in de Verenigde Staten. Op deze dag brengen veel artiesten bijzondere platen uit in beperkte oplage. Dit jaar is de dag op 18 april. In Nederland waren Moke, Tim Knol, Triggerfinger en Kensington eerder ambassadeurs voor het evenement.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie