Rapper Kanye West heeft naar eigen zeggen veel respect voor muzikant Beck.

Dat vertelt de rapper woensdag aan de Amerikaanse presentator Ryan Seacrest, schrijft Pitchfork.

Kanye West leek na de aankondiging even aanstalten te maken het podium op te klimmen om het dankwoord van Beck te verstoren. Later vertelde hij aan E! News dat Beck in zijn ogen de onterechte winnaar is. "Beck zou zijn Grammy aan Beyoncé moeten geven", zei hij toen.

Daar wil West op terugkomen. "Er zaten stemmen in mijn hoofd, die zeiden dat ik het podium moest beklimmen", zegt hij luchtig. "Maar ik trok me terug toen ik besefte dat Beck vooral de tijd moest gebruiken voor zijn speech. Hij is een van de aardigste gasten die ik ken, en ik heb ook heel veel respect voor hem."

Taylor Swift

West deed dezelfde actie zes jaar geleden ook al bij Taylor Swift tijdens de VMA Awards. Toen pakte hij wel de microfoon.

Tijdens de Grammy's van afgelopen weekend is echter gebleken dat de twee het goed hebben gemaakt. "Taylor zei bij het voorval afgelopen wekeend dat ik eigenlijk gewoon op het podium moest blijven staan. Dat is de ironie."

"Maar we gaan samen aan iets nieuws werken", vertelt de rapper. "Ze vroeg aan mij of ze met mij de studio mocht induiken, en dat gaan we zeker doen", besluit West.