Niet iedereen is blij dat Beck een Grammy voor het beste album heeft gewonnen. Onder andere Kanye West, Kim Kardashian en John Legend vonden dat Beyoncé de award had moeten krijgen.

Nadat Beck de Grammy voor zijn album Morning Phase op het podium ontving, leek het er even op dat Kanye West weer het podium ging betreden, zoals hij ook in 2009 deed.

Toen vertelde hij winnares Taylor Swift dat niet zij, maar Beyoncé had moeten winnen. 

Deze keer leek het om een grapje te gaan en met gelach ging West weer het podium af. Later vertelde West echter aan E! Online dat het helemaal geen grap was geweest. 

"Als de Grammy-organisatoren willen dat echte artiesten terugkomen, moeten ze stoppen met het spelen van spelletjes. We spelen die spelletjes niet meer met hen. Beck moet kunstenaarstalent respecteren en hij zou zijn award aan Beyoncé moeten geven. Op dit moment word ik er een beetje moe van", aldus de zanger.

Gestolen

Ook Kim Kardashian, de vrouw van West, lijkt het niet eens te zijn met de winst van Beck. De realityster plaatste een foto waarop ze te zien is met John Legend en Khloe Kardashian. De drie kijken allemaal geshockeerd. "Dit is ons 'heeft Beck deze award gewonnen-gezicht?!" schrijft Kardashian erbij.

Vlak na de uitreiking werd ook de wikipediapagina van Beck aangepast, volgens E! Online vermoedelijk door Beyoncé-fans. In de nieuwe informatie stond dat Beck de award van Beyoncé zou hebben gestolen.

"Hij is de dief van de Album of The Year Award", stond op de pagina over de muzikant. "Hij heeft de award gestolen van Beyoncé Knowles, de Koningin van de Wereld."

Vol lof

Ondanks de kritiek spreekt Beck vol lof over Kanye West en Beyoncé. "Hoeveel goede platen heeft hij de afgelopen vijf jaar wel niet op de markt gebracht? En ik dacht ook dat zij zou winnen. Kom op, het is Beyoncé!" 

"Je kunt niet iedereen blij maken. Ik vind hem nog steeds briljant. Ik streef ernaar te doen wat hij doet", aldus de zanger.