Kanye West produceert Rihanna's nieuwe album

De samenwerking tussen Kanye West en Rihanna houdt niet op bij één single. De rapper is uitvoerend producent van het aankomende album van de zangeres.

Dat zei West zondagavond tegen E! News, op de rode loper van de Grammy Awards in Los Angeles.

West treedt zondagavond twee keer op tijdens het muziekevenement. Naast zijn solonummer Only One brengt hij samen met Rihanna en Paul McCartney hun gezamenlijke lied FourFiveSeconds ten gehore.

"Ik liet haar mijn album horen", zo vertelde West over de totstandkoming van hun samenwerking. "En ik zei, ik heb een paar nummers met Paul McCartney. Ze kreeg het niet meer uit haar hoofd. Ze moest het op haar album hebben."

De rapper was in 2009 voor het laatst aanwezig bij de Grammy Awards. Hij won daarna nog prijzen in 2010, 2012 en 2013, maar kwam deze nooit persoonlijk ophalen.

Kim Kardashian

Het was dit jaar dan ook voor het eerst dat hij samen met Kim Kardashian, met wie hij sinds 2012 een koppel vormt, over de rode loper liep. De realityster toonde haar nieuwe, halflange kapsel en droeg een goudkleurige jurk met een diep decolleté.

Kanye was dit jaar genomineerd voor twee prijzen met het nummer Bound 2, in de categorieën beste rap samenwerking en beste rap lied, maar deze gingen beiden aan zijn neus voorbij. In totaal werd West tot dusver 56 keer genomineerd voor een Grammy en hij won 21 keer.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie