De Amerikaanse indiepopband Echosmith wil mensen met haar muziek wereldwijd dichter bij elkaar brengen.  

Iedereen kent het verlangen om ergens bij te horen, maar jezelf zijn is het belangrijkste volgens de Amerikaanse indiepopband Echosmith. In 2013 brengt het viertal het debuutalbum Talking Dreams uit.

In Nederland breekt de groep ongeveer een jaar later door met de hit Cool Kids, waarin deze boodschap centraal staat.

"Wij zagen dat mensen in Amerika dit herkenden, dat voelde vertrouwd. Het gebeurt nu ook in Europa. Deze boodschap brengt nu nog mensen over de hele wereld samen en niet alleen in Amerika", zegt gitarist Jamie Sierota. 

Vader

Echosmith ontstaat in 2009 wanneer de drie broers en zus Sierota de kans krijgen om op een benefietconcert te spelen. "Ze zochten een band en iemand sprak er met mijn vader over", legt Jamie uit. "Iemand opperde het idee dat wij konden optreden, terwijl wij nooit echt eerder met zijn vieren hadden gespeeld." De band bestaat uit drummer Graham, zangeres Sydney, bassist Noah en zanger-gitarist Jamie. 

Het succes van de hit Cool Kids verbaasde de band, maar de gitarist  begrijpt de aantrekkingskracht van het nummer. "Ondanks dat sommige culturen totaal verschillen, zijn er bepaalde verlangens in het nummer Cool Kids, waar mensen over de hele wereld zich mee vereenzelvigen."

Geen vervolg

Zelfs in landen waar de fans geen Engels spreken, herkennen de mensen deze gevoelens volgens de gitarist. "Ik vind het cool om te zien dat iedereen verschilt, maar dat er ook veel dingen zijn die ons allemaal samenbrengen." 

Hoewel het debuutalbum bijna twee jaar oud is, werkt de band nog niet aan een vervolg. De band tourt constant, waardoor het viertal geen tijd vrij weet te maken om nieuwe liedjes te schrijven.

Noah Sierota: "Het hangt van het tijdstip en onze gemoedstoestand af. Wanneer wij aan die tweede plaat gaan beginnen, zullen wij ook in die gemoedstoestand raken." Volgens de bassist komt dat moment er langzaamaan aan. "Maar op dit moment laten wij ons door de muziek en het leven leiden."