Onder andere de Amerikaanse techno-dj Jeff Mills, het Noord Nederlands Orkest, ruimtevaarder André Kuipers, Rotterdams Philharmonisch Orkest en soulzanger Alain Clark zullen deze zomer in het Koninklijk Concertgebouw te zien zijn.

De bekende muziekzaal in de hoofdstad presenteerde donderdag het programma van de speciale, laagdrempelige zomerprogrammering.

Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam biedt komende zomer onder de noemer Robeco SummerNights wederom een reeks bijzondere concerten. 

Meer dan tachtig optredens staan er tussen eind juni en eind augustus op de agenda in het Concertgebouw. De Britse zangeres Laura Mvula opent de 27e editie van de Robeco SummerNights op 27 juni.

Trijntje Oosterhuis

Daarna brengt Trijntje Oosterhuis een ode aan Stevie Wonder, voeren de broertjes Lucas en Arthur Jussen hun eerste pianorecital op, brengt The Kik samen met vrienden een eerbetoon aan Paul McCartney, vertolkt Paul de Leeuw met het Metropole Orkest liedjes van Robert Long en staan dj Jeff Mills en het Noord Nederlands Orkest op het podium met een technosymfonie.

Op 30 augustus sluit het Rotterdams Philharmonisch Orkest de zomerprogrammering af met een concert rond spectaculaire ruimtebeelden van de NASA. André Kuipers vertelt daarbij over zijn ervaringen in de ruimte.