Gitarist Tim Farriss van INXS kan mogelijk nooit meer gitaar spelen, want zijn vinger is ernstig beschadigd. Vorige maand raakte zijn linkerhand bekneld toen hij een elektrische ankerlier van zijn boot bediende. 

Daarbij werd zijn ringvinger doorgesneden. De 57-jarige Farriss is intussen twee keer geopereerd om de vinger te herstellen, maar er blijft sprake van permanente schade.

In een mail aan zijn band spreekt de Australiër van een afschuwelijke situatie. "Ik weet niet of ik ooit nog goed kan spelen'', citeren Australische media uit de e-mail van Farriss.

De manager van de band INXS zegt dat de gitarist nu thuis is en fysiotherapie krijgt om weer beweging in zijn vinger te krijgen. "Het was een verschrikkelijk ongeluk. We steunen hem", laat manager Chris Murphy weten.

Lieve reacties

Op Facebook bedankt Farriss zijn fans voor hun medeleven en lieve reacties: "Ik voel jullie liefde en het helpt me echt om deze nachtmerrie door te komen."

INXS was een Australische rockband. Farriss was betrokken bij de oprichting van de band in 1979. Na de zelfmoord van zanger Michael Hutchence in 1997 bleef de band bij elkaar. In 2012 stopte INXS, maar vorig jaar was hun verzamelalbum nog het best verkochte album van het jaar in Australië.