Nadat hij jarenlang er weigerde heen te gaan, treedt Kanye West komende zondag twee keer op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. 

Dat melden Amerikaanse media.

De rapper zal solo optreden en daarna nog een keer samen met Rihanna en Paul McCartney. Dat bijzondere drietal bracht pas de single FourFiveSeconds uit. Voor zijn single Bound 2 is West dit jaar twee keer genomineerd voor de felbegeerde muziekprijs.

West was in 2009 voor het laatst aanwezig bij het prijzengala. Hij werd in de jaren daarna ook genomineerd voor prijzen, die hij in 2010, 2012 en 2013 verzilverde, maar had toen geen zin om de beeldjes zelf op te gaan halen.

"Ik haat zakenlui", zo begon West in 2013 tijdens een concert in Londen uit te leggen waarom hij niet van de Grammy's houdt. "Mensen bellen me en vragen wat voor zaken ik kan doen. Het gaat om hoeveel shampoo er met je gezicht verkocht kan worden. Sinds wanneer gaat muziek over rijk worden?"

Zijn vrouw Kim Kardashian liet dinsdag op Twitter zien dat de rapper stiekem wel degelijk trots is op zijn Grammy's. Hij werd 56 keer genomineerd en won 21 keer. De beeldjes staan thuis uitgestald in een kast, zo laat de foto van Kardashian zien.

Taylor Swift

Taylor Swift zal niet optreden tijdens de Grammy Awards. De zangeres heeft het te druk een dergelijk optreden voor te bereiden. Dat schrijft ze op haar Tumblr-blog.

"Mijn hele leven staat momenteel in het teken van het plannen van mijn The 1989 World Tour, dus zal ik niet optreden bij de Grammy's dit jaar", zo bericht Swift. Ik heb alle tijd nodig om me te richten op alleen de tour."

De zangeres sleepte met haar single Shake It Off drie nominaties binnen en daarom zal ze wel aanwezig zijn bij de uitreiking. Ook heeft ze tijd gevonden om de overhandiging van de Grammy voor beste nieuwe artiest voor te bereiden. "Ik ben erg blij genomineerd te zijn voor drie Grammy's dit jaar en nog blijer dat ik er ga zijn om een wild dansfeest in het publiek te houden."